Kreeften bisque (met echte stukjes kreeft)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd1 uur
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Met een goede bisque, kun je mij wel blij maken. Vol en rijk van smaak met het liefst stukjes kreeft of langoustine erin. Ik was super (blij) verrast toen ik bij Lidl in het vriesvak hele kreeften vond! Toen ik dat zag, dacht ik meteen aan een bisque en dus liet ik hem voor een kleine € 8 ook zeker niet liggen.

Luxe

De schaal van de kreeft gebruikte ik om een mooie bouillon te trekken, samen met de zo kenmerkende venkel. Het kreeften 'vlees' gebruikte ik om het af te maken, zo heb je mooie grote stukken kreeft in je soep. Het leek mij dan ook het ideale kerstgerecht. Zo'n bisque ademt wat mij betreft luxe en het leuke is, het is helemaal niet moeilijk.

4-gangen diner

Deze bisque is onderdeel van mijn 4-gangen kerstdiner. De bresaola carpaccio en de schuimtaartjes vind je ook al online. Ook bij de bisque geldt weer: super resultaat en indrukwekkend van smaak, zonder dat het heel veel hands-on tijd kost.

Kreeften bisque (met echte stukjes kreeft)

Kreeften bisque (met echte stukjes kreeft)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd1 uur
  • Totale benodigde tijd1 uur
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 hele kreeft (Lidl Delicieux uit de vriezer bijvoorbeeld)
  • 1 liter water
  • 1 venkel (in plakjes gesneden)
  • 1 visbouillon tablet
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml room
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • zeef
  • kookpan
  • steelpan

Instructies

  1. Laat de kreeft ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verwijder de schalen van de kreeft. Stop de schalen in de pan. De inhoud plaats je in een bakje en kun je apart zetten.
  3. Snijd de venkel in plakjes en kiep deze ook in de pan, samen met het visbouillonblokje.
  4. Giet 1 liter water erbij en breng aan de kook. Laat circa 50 minuten op laag vuur koken met de deksel op de pan.
  5. Zeef de bouillon en vang de schone bouillon op in een grote maatbeker.
  6. Zet de steelpan op het vuur. Giet een el olie in de pan en fruit de tomatenpuree kort. Voeg de bouillon toe en roer goed door. Laat het geheel enkele minuten verwarmen. Giet de room er doorheen en meng.
  7. Maak af met zwarte peper.
  8. Giet de bisque in kommetjes en maak af met de inhoud van de kreeft.
Advertorial - i.s.m. Lidl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *