Makkelijke gepofte zoete aardappels met tonijn

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Makkelijke gepofte zoete aardappels met tonijn

Hier op het blog staan al een aantal recepten voor gepofte zoete aardappels. Ik vind het dan ook heerlijk! Vandaag wederom gepofte zoete aardappels, maar dan in een wel heel makkelijke variant! Als de aardappels uit de oven komen, heb je er nog maar 1 minuut werk aan. Klinkt goed, toch?

Ingrediënten

  • 4 zoete
  • aardappels
  • 1 blik
  • tonijn
  • op water
  • 100 gram
  • Griekse yoghurt
  • 6 takjes
  • verse koriander
  • sap van 1
  • limoen
  • 1 rode
  • ui
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 1 rode
  • peper
  • (in dunne ringen gesneden)

Benodigdheden

  • bakblik

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Met een borsteltje borstel je de aardappels af. Prik met een vork wat gaten in de aardappels.
  3. Leg ze in een bakblik en laat ze 30 tot 40 minuten poffen.
  4. Haal de aardappels uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden.
  5. Verdeel de tonijn over de aardappels, gevolgd door de Griekse yoghurt, ui, peper, koriander en limoensap.
zomerse gepofte zoete aardappels  
8 mensen willen het maken
6 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

4 responses to “Makkelijke gepofte zoete aardappels met tonijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *