Makkelijke gepofte zoete aardappels met tonijn
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten

Hier op het blog staan al een aantal recepten voor gepofte zoete aardappels. Ik vind het dan ook heerlijk! Vandaag wederom gepofte zoete aardappels, maar dan in een wel heel makkelijke variant! Als de aardappels uit de oven komen, heb je er nog maar 1 minuut werk aan. Klinkt goed, toch?

Makkelijke gepofte zoete aardappels met tonijn
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 zoete aardappels
- 1 blik tonijn op water
- 100 gram Griekse yoghurt
- 6 takjes verse koriander
- sap van 1 limoen
- 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
- 1 rode peper (in dunne ringen gesneden)
Benodigdheden
- bakblik
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Met een borsteltje borstel je de aardappels af. Prik met een vork wat gaten in de aardappels.
- Leg ze in een bakblik en laat ze 30 tot 40 minuten poffen.
- Haal de aardappels uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden.
- Verdeel de tonijn over de aardappels, gevolgd door de Griekse yoghurt, ui, peper, koriander en limoensap.

lekker en prachtig gefotografeerd!
Ah, dankjewel :-). Jerome is hier niet alleen de fotograaf, ook handmodel ;-).
Superlekker! Bij gebrek aan gewone tonijn gebruikte ik tonijn met groenten in pittige saus in blik, wat ook prima werkt. Heerlijke combi van zoet, fris, pittig, klein zuurtje en knapperige ui! Kan bij de favorieten!!
Wat tof om te horen Elma :-)!