Wraps met avocado pesto en kip

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Wraps met avocado pesto en kip

Een tijdje geleden hoorde ik dat in de Amsterdamse supermarkten regelmatig avocado's zijn uitverkocht, omdat ze nu zo mateloos populair zijn. Niet gek ook, want avocado's zijn veelzijdig, lekker én gezond. Ik eet zelf dan ook regelmatig avocado op mijn brood als lunch. Lekker fijnprakken, wat grof zeezout en zwarte peper en je bent al klaar. Eventueel nog een gekookt eitje in plakjes en je hebt helemaal een feestje op je brood. Ook 's avonds gebruik ik regelmatig avocado's, in een guacamole bijvoorbeeld. Of in deze wraps. Ik begon met pesto en vroeg me af of het een goed idee zou zijn om daar nog een avocado doorheen te mengen. Het antwoord is ja :-)!

Ingrediënten

  • 6
  • wraps
  • 2
  • avocado's
  • 2 el
  • Parmezaanse kaas
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 2 el
  • pijnboompitten
  • 4 takjes
  • basilicum
  • 2 el
  • extra vergine olijfolie
  • 1 gerookte
  • kippenborstfilet
  • 1/2 krop
  • sla

Benodigdheden

  • hakmolen of staafmixer

Instructies

  1. Maak de pesto door de basilicum, pijnboompitten, olie, knoflook en kaas te pureren tot een glad geheel. Voeg 1 avocado toe en pureer nogmaals.
  2. De andere avocado snijd je in dunne plakjes.
  3. Snijd de kip ook in dunne plakjes. Was de krop sla goed en snijd de onderkant er vanaf.
  4. Smeer de avocadopesto op de wrap en leg er een blaadje sla op. Leg er vervolgens gerookte kip en avocado op en rol op.
wraps met avocado pesto
10 mensen willen het maken
4 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Wraps met avocado pesto en kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *