Millefeuille met makreel
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Gisteren konden jullie genieten van een panna cotta voorgerecht. Vandaag hebben we wederom een simpel voorgerecht. Ondanks de moeilijke Franse naam ;-). Een millefeuille is een soort Franse tompouce. Vaak is deze hartig, maar voor kerst maken we deze hartige variant met een frisse makreelsalade.
Millefeuille met makreel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 150 gram gerookte makreelfilet
- 3 el crème fraîche
- 1 sjalotje (fijngesnipperd)
- 1 el kappertjes
- 1 augurk (fijngesneden)
- voor erbij: komkommerlinten (gesneden met een kaasschaaf)
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
Instructies
- Snijd de bladerdeegvellen doormidden en leg ze op de bakplaat. Je krijgt dan dus 8 bladerdeeg rechthoeken. Prik
- Bak de bladerdeegvellen in 20 minuten gaar.
- Maak intussen de makreelsalade door de makreel te prakken met de cr1eme fraîche, fijngesneden sjalotje, fijngesneden augurk en kappertjes.
- Laat de bladerdeegvellen wat afkoelen en verdeel vervolgens op 4 van de bladerdeegvellen de makreelsalade. Maak af met een bladerdeegvel aan de bovenkant.
- Serveer eventueel met komkommer linten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 367 | Calorieën uit vetten 227 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 25g, Waarvan | 39% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 35% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 13g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Deze recepten zien er geerlijk uit. Maar hier en daar zie ik crème fraîche. Mag mijn zwangere schoondochter dat wel eten?
Hallo Nicoline, creme fraiche is geen probleem als je zwanger bent. Echter recent is makreel wel toegevoegd aan de lijst om te laten staan (ivm potentieel hoge concentraties kwik). Wat je beter kunt gebruiken in plaats van gerookte makreel is een stukje gebakken zalm prakken.