Hartige panna cotta met bleekselderij en venkel
- Door Judith Pagrach
- Frans, Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur en 15 minuten

Gisteren trapten we af met de 'Countdown to Christmas'. Daarin gaf ik je 21 tips als je je afvraagt wat je dit jaar met kerst moet doen. Vier jij kerst met een kerstdiner waarbij jij 1 of meer gangen moet maken? Vandaag het eerste kerstgerecht op myfoodblog.nl. Natuurlijk bouwen we het op en beginnen we dus met een voorgerecht. Dit jaar heb ik als thema 'verrassend eenvoudig' gekozen. Alle gerechten zijn relatief eenvoudig én verrassend. Het zijn namelijk stuk voor stuk bijzondere variaties op klassiekers. Vandaag hebben we bijvoorbeeld een panna cotta. Panna cotta is normaliter een dessert van o.a. room ('panna cotta' = 'gekookte room').
Hartige kerst panna cotta
Maar we willen niet voorspelbaar worden en dus ging ik voor een hartige panna cotta. Deze panna cotta heeft een prachtige groene, kerstige kleur en eet je als voorafje met bijvoorbeeld grissini. De panna cotta wordt gemaakt van bleekselderij wat voor een frisse smaak zorgt en venkelzaad voor extra diepte. De rest van de week deel ik nog meer kerst voorgerechten, hoofdgerecht, bijgerechten en desserts zodat je zelf lekker je eigen menu kan samenstellen. Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan ook eens bij dit mix and match menu van vorig jaar! En kijk ook alvast eens hoe je je tafel stylet en hoe het nou eigenlijk 'heurt'.

Hartige panna cotta met bleekselderij en venkel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur en 15 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 1 tl venkelzaad
- 1 el extra vergine olijfolie
- 100 ml slagroom
- 200 ml (karne)melk
- 2 gelatineblaadjes (of gebruik 1 tl agar agar om het vegetarisch te houden)
- peper en zout
- garneer met bijvoorbeeld: cranberry's verse tijm of bleekselderij
Benodigdheden
- kookpannetje (steelpan/sauspan)
- kommetje koud water
- kleine ramequins
- zeef
- staafmixer
Instructies
- Leg de gelatineblaadjes 5 minuten in kou water te weken
- Maak de bleekselderij stengels schoon en pureer ze, samen met de venkelzaadjes.
- Zeef het geheel en meng de groene sap met de room en melk in de pan. Breng op smaak met peper en zout. De pulp in de zeef gebruik niet niet.
- Verwarm de pan met inhoud op laag vuur. Zorg dat het net niet kookt. Draai het vuur uit.
- Wring de gelatineblaadjes uit en roer deze door het roommengsel heen.
- Laat enkele minuten afkoelen en verdeel dan over de ramequins.
- Zet 2 uur in de koelkast en garneer net voor serveren.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 95 | Calorieën uit vetten 58 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 7g, Waarvan | 10% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 12% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Kun je dit ook langer laten opstijven? Moet zondag nog werken dus heb geen tijd om het nadien tree maken maar zou een perfect voorgerecht zijn bij het thema rood/ groen.
Dat is geen probleem!