Millefeuille met makreel

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gisteren konden jullie genieten van een panna cotta voorgerecht. Vandaag hebben we wederom een simpel voorgerecht. Ondanks de moeilijke Franse naam ;-). Een millefeuille is een soort Franse tompouce. Vaak is deze hartig, maar voor kerst maken we deze hartige variant met een frisse makreelsalade.

Millefeuille met makreel

Millefeuille met makreel

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 150 gram gerookte makreelfilet
  • 3 el crème fraîche
  • 1 sjalotje (fijngesnipperd)
  • 1 el kappertjes
  • 1 augurk (fijngesneden)
  • voor erbij: komkommerlinten (gesneden met een kaasschaaf)

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Snijd de bladerdeegvellen doormidden en leg ze op de bakplaat. Je krijgt dan dus 8 bladerdeeg rechthoeken. Prik
  2. Bak de bladerdeegvellen in 20 minuten gaar.
  3. Maak intussen de makreelsalade door de makreel te prakken met de cr1eme fraîche, fijngesneden sjalotje, fijngesneden augurk en kappertjes.
  4. Laat de bladerdeegvellen wat afkoelen en verdeel vervolgens op 4 van de bladerdeegvellen de makreelsalade. Maak af met een bladerdeegvel aan de bovenkant.
  5. Serveer eventueel met komkommer linten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *