Millefeuille met makreel
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten

Gisteren konden jullie genieten van een panna cotta voorgerecht. Vandaag hebben we wederom een simpel voorgerecht. Ondanks de moeilijke Franse naam ;-). Een millefeuille is een soort Franse tompouce. Vaak is deze hartig, maar voor kerst maken we deze hartige variant met een frisse makreelsalade.

Millefeuille met makreel
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 150 gram gerookte makreelfilet
- 3 el crème fraîche
- 1 sjalotje (fijngesnipperd)
- 1 el kappertjes
- 1 augurk (fijngesneden)
- voor erbij: komkommerlinten (gesneden met een kaasschaaf)
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
Instructies
- Snijd de bladerdeegvellen doormidden en leg ze op de bakplaat. Je krijgt dan dus 8 bladerdeeg rechthoeken. Prik
- Bak de bladerdeegvellen in 20 minuten gaar.
- Maak intussen de makreelsalade door de makreel te prakken met de cr1eme fraîche, fijngesneden sjalotje, fijngesneden augurk en kappertjes.
- Laat de bladerdeegvellen wat afkoelen en verdeel vervolgens op 4 van de bladerdeegvellen de makreelsalade. Maak af met een bladerdeegvel aan de bovenkant.
- Serveer eventueel met komkommer linten.
Deze recepten zien er geerlijk uit. Maar hier en daar zie ik crème fraîche. Mag mijn zwangere schoondochter dat wel eten?
Hallo Nicoline, creme fraiche is geen probleem als je zwanger bent. Echter recent is makreel wel toegevoegd aan de lijst om te laten staan (ivm potentieel hoge concentraties kwik). Wat je beter kunt gebruiken in plaats van gerookte makreel is een stukje gebakken zalm prakken.