Naan pizza met vijgen en taleggio
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd10 minuten
Vijgen zijn sowieso lekker, maar vijgen en kaas is echt een 'match made in heaven'. Met heel weinig effort maak je deze lekkere naan 'pizza's' met daarom wat spinazie, vijgen en taleggio kaas. Om het af te maken honing en tijm. Een lekkere snack, maar ook een heerlijk hoofdgerecht. Eet er bijvoorbeeld een salade of een soepje bij! Taleggio kaas kun je bij grotere AH's kopen of bij je kaasboer. Kun je geen taleggio vinden? Dan is bijvoorbeeld een brie een goed alternatief.
Naan pizza met vijgen en taleggio
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 kleine naans
- 50 gram verse babyspinazie
- 4 verse vijgen
- 50 gram taleggio kaas
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 el honing
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Snijd de vijgen in 8 partjes.
- Leg op de naans wat spinazie en verdeel hier de vijgenpartjes en kaas overheen.
- Vervolgens verdeel je de honing en tijm hier overheen.
- Bak de naans met de toppings 4 minuten, totdat de kaas begint te smelten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 547 | Calorieën uit vetten 92 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 16% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 26% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
wauw dat is een hele goede tip!
vijgen met kaas en in combinatie met brood. Ga ik zeker een keer maken
dankjewel