Noodles met Indonesisch gehakt en ei (arem-arem mie)
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
De Indische keuken is altijd een feestje! Als ik thuis aankondig dat we vandaag Indisch eten, word dat altijd met luid gejuich ontvangen. Tijdens een reis op Bali leerden we zelf de kneepjes van de Indische keuken, maar er is zo veel wat we ook nog niet kennen. De arem-arem mie bijvoorbeeld was mij nog niet bekend, maar kwam ik in het boek 'Indisch koken' tegen. Ik liet me door dat recept inspireren en maakte mijn eigen versie van dit Indische gerecht met noodles, gehakt en ei. Een lekker en simpel gerecht! Eigenlijk gebruik je kemiri-noten, maar omdat ik daar niet zo snel aan kon komen, ging ik voor macadamia noten. Een goede vervanger! Heb jij dit gerecht al weleens gegeten? En wt is jouw favoriet uit de Indonesische keuken? Laat het weten in de comments!
Noodles met Indonesisch gehakt en ei (arem-arem mie)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- boemboe:
- 1 groene peper
- 4 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl ketoembar
- 5 gezouten macadamianoten
- 1 el arachideolie
- overige ingrediënten:
- 200 gram noodles
- 3 hardgekookte eieren
- 200 gram rundergehakt
- 100 ml kokosmelk
- 1 krop romaine sla
- optioneel: handje kroepoek
Benodigdheden
- staafmixer of hakolen
- koekenpan
- kookpan voor de noodles
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de boemboe in de hakmolen of pureer met de staafmixer tot een gladde pasta.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier de boemboe in. Bak enkele minuten en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt rul.
- Draai het vuur laag, voeg kokosmelk toe en laat 10 minuten sudderen.
- Kook intussen de noodles volgens de instructies op de verpakking.
- Leg op elk bord een stukje sla, wat noodles, een schep gehakt en eventueel een handje kroepoek.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 1053 | Calorieën uit vetten 462 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 52g, Waarvan | 80% | |
Verzadigde vetzuren 22g | 109% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 19g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen