Noodles met Indonesisch gehakt en ei (arem-arem mie)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De Indische keuken is altijd een feestje! Als ik thuis aankondig dat we vandaag Indisch eten, word dat altijd met luid gejuich ontvangen. Tijdens een reis op Bali leerden we zelf de kneepjes van de Indische keuken, maar er is zo veel wat we ook nog niet kennen. De arem-arem mie bijvoorbeeld was mij nog niet bekend, maar kwam ik in het boek 'Indisch koken' tegen. Ik liet me door dat recept inspireren en maakte mijn eigen versie van dit Indische gerecht met noodles, gehakt en ei. Een lekker en simpel gerecht! Eigenlijk gebruik je kemiri-noten, maar omdat ik daar niet zo snel aan kon komen, ging ik voor macadamia noten. Een goede vervanger! Heb jij dit gerecht al weleens gegeten? En wt is jouw favoriet uit de Indonesische keuken? Laat het weten in de comments!

Noodles met Indonesisch gehakt en ei (arem-arem mie)

Noodles met Indonesisch gehakt en ei (arem-arem mie)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • boemboe:
  • 1 groene peper
  • 4 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl ketoembar
  • 5 gezouten macadamianoten
  • 1 el arachideolie
  • overige ingrediënten:
  • 200 gram noodles
  • 3 hardgekookte eieren
  • 200 gram rundergehakt
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 krop romaine sla
  • optioneel: handje kroepoek

Benodigdheden

  • staafmixer of hakolen
  • koekenpan
  • kookpan voor de noodles

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten voor de boemboe in de hakmolen of pureer met de staafmixer tot een gladde pasta.
  2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier de boemboe in. Bak enkele minuten en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt rul.
  3. Draai het vuur laag, voeg kokosmelk toe en laat 10 minuten sudderen.
  4. Kook intussen de noodles volgens de instructies op de verpakking.
  5. Leg op elk bord een stukje sla, wat noodles, een schep gehakt en eventueel een handje kroepoek.
Naar: Arem-arem mie uit Indisch koken - tasty happiness, Image Books, 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *