Paas trifle (met advocaat, chocolade en banaan)

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De allerlekkerste advocaat maak je natuurlijk zelf. Vorig jaar liet ik je zien hoe je je eigen advocaat maakt. Dit jaar een paas dessert waar je deze zelfgemaakte advocaat in kunt gebruiken. Uiteraard kun je ook advocaat uit de winkel gebruiken. Dat is het leuke aan dit recept: je kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Je kunt met dit recept namelijk in principe in 5 minuten klaar zijn, maar misschien vind je het wel leuk om de cake zelf te maken of dus om de advocaat zelf te maken. Het is in ieder geval een perfect paas dessert wat je in een handomdraai op tafel zet! Ps. onze spiegelreflexcamera heeft het helaas begeven, dus de komende dagen zul je wellicht iets andere foto's zien dan je bent gewend: iPhone foto's. Mocht je nog tips hebben voor iPhone foto's of voor spiegelreflexcamera's, vind ik het superleuk om dat van je te horen!

Paas trifle (met advocaat, chocolade en banaan)

Paas trifle (met advocaat, chocolade en banaan)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram chocoladecake (in dunne plakken gesneden)
  • 350 ml verse slagroom
  • 5 el advocaat
  • 2 bananen (in plakjes gesneden)
  • handjevol paaseitjes

Benodigdheden

  1. grote glazen schaal (of 4-6 kleine schaaltjes)
  2. garde

Instructies

  1. Klop de slagroom stijf. Meng de helft van de slagroom met de advocaat. Houd de rest van de slagroom apart.
  2. Bedek de onderkant van de schaal met de helft van de chocolade cake.
  3. Verdeel vervolgens het advocaat-slagroommengsel over de cake.
  4. Zet de plakjes banaan rechtop, tegen de rand van de schaal en werk vanuit daar naar binnen toe.
  5. Verkruimel de rest van de cake en strooi over de banaan.
  6. Zet de trifle in de koelkast totdat je hem gaat serveren.
  7. Vlak voor serveren maak je hem af door de rest van de slagroom te verdelen over de trifle en hierop nog wat paaseitjes te leggen. Eventueel kun je de trifle garneren met extra advocaat.

Een reactie op “Paas trifle (met advocaat, chocolade en banaan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *