Parelcouscous met tomaten en makreel

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vorige week kwam de nieuwe Schijf van Vijf uit. In hoeverre zijn jullie daar mee bezig? Ikzelf vind het belangrijk om bewust te eten en dat betekent niet perse altijd übergezond, maar het draait wel allemaal om de juiste balans. Vaak gezond en soms iets minder. Want ook dat vind ik in een bewuste levensstijl passen: af en toe een stukje taart of iets anders zondigs (is dat een woord?!).  Bij een bewuste levensstijl past ook geregeld vis eten. Vette vissen bevatten namelijk omega-3. Goed voor je hart en bijvoorbeeld je cholesterol. Bij vette vissen kun je denken aan zalm, haring, forel, sardines en makreel. Ik maakte dit gerecht met parelcouscous, gepofte tomaatjes en makreel. Een erg lekkere combi! Mocht je je afvragen waar je parelcouscous kunt kopen, dat kan bij Midden-Oosterse winkels of de grotere supermarkten. Zelf koop ik het meestal gewoon bij AH.

Parelcouscous met tomaten en makreel

Parelcouscous met tomaten en makreel

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram parelcouscous
  • 250 gram cherrytomaten
  • 100 gram wilde spinazie
  • 2 takjes platte peterselie (grofgesneden)
  • 150 gram gerookte makreel
  • 1 citroen
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. pan om de parelcouscous in te koken

Instructies

  1. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.
  2. Plaats de koekenpan op hoog vuur en giet er wat olijfolie bij.
  3. Doe de tomaten in de pan en keer ze regelmatig om, totdat het vel wat begint te verkleuren.
  4. Voeg de spinazie toe en bak deze mee totdat deze slinkt.
  5. Tot slot breek je de makreel in stukjes en meng je deze, samen met de peterselie en citroensap door het tomatenmengsel. Haal de pan van het vuur zodra alles goed warm is.
  6. Maak een bedje van couscous en serveer daar het tomaten-makreelmengsel op.

Een reactie op “Parelcouscous met tomaten en makreel

  • Daphne

    Vis eet ik ook regelmatig, gezond en gewoon lekker. De laatste tijd eten wij ook vaker couscous, maar dit vind ik ook een heel goed idee!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *