Parelcouscous met tomaten en makreel
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Vorige week kwam de nieuwe Schijf van Vijf uit. In hoeverre zijn jullie daar mee bezig? Ikzelf vind het belangrijk om bewust te eten en dat betekent niet perse altijd übergezond, maar het draait wel allemaal om de juiste balans. Vaak gezond en soms iets minder. Want ook dat vind ik in een bewuste levensstijl passen: af en toe een stukje taart of iets anders zondigs (is dat een woord?!). Bij een bewuste levensstijl past ook geregeld vis eten. Vette vissen bevatten namelijk omega-3. Goed voor je hart en bijvoorbeeld je cholesterol. Bij vette vissen kun je denken aan zalm, haring, forel, sardines en makreel. Ik maakte dit gerecht met parelcouscous, gepofte tomaatjes en makreel. Een erg lekkere combi! Mocht je je afvragen waar je parelcouscous kunt kopen, dat kan bij Midden-Oosterse winkels of de grotere supermarkten. Zelf koop ik het meestal gewoon bij AH.
Parelcouscous met tomaten en makreel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram parelcouscous
- 250 gram cherrytomaten
- 100 gram wilde spinazie
- 2 takjes platte peterselie (grofgesneden)
- 150 gram gerookte makreel
- 1 citroen
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- koekenpan
- pan om de parelcouscous in te koken
Instructies
- Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.
- Plaats de koekenpan op hoog vuur en giet er wat olijfolie bij.
- Doe de tomaten in de pan en keer ze regelmatig om, totdat het vel wat begint te verkleuren.
- Voeg de spinazie toe en bak deze mee totdat deze slinkt.
- Tot slot breek je de makreel in stukjes en meng je deze, samen met de peterselie en citroensap door het tomatenmengsel. Haal de pan van het vuur zodra alles goed warm is.
- Maak een bedje van couscous en serveer daar het tomaten-makreelmengsel op.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 518 | Calorieën uit vetten 143 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 16g, Waarvan | 25% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 16% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Vis eet ik ook regelmatig, gezond en gewoon lekker. De laatste tijd eten wij ook vaker couscous, maar dit vind ik ook een heel goed idee!