Pasta met rode pesto gepofte tomaatjes en garnalen
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Pesto is echt zo'n ingrediënt dat iedereen wel lekker vindt geloof ik. En dan natuurlijk het liefste zelfgemaakt, want het is echt niet moeilijk en zo veel lekkerder! Al eerder deelde ik de groene pesto. Een echte klassieker! Ook de rode pesto is wat mij betreft een klassieker. Ik maak hem niet zo vaak als de groene pesto, maar de rode pesto op basis van zongedroogde tomaat is ook erg lekker. Bijvoorbeeld in deze pasta, maar ook lekker op brood met komkommer of kaas bijvoorbeeld.
Pasta pesto met een twist
Voor vandaag dus een pasta pesto mét een twist. Ten eerste gebruik ik dus rode pesto die ik heel simpel maak met zongedroogde tomaat, basilicum, kaas, knoflook, olie en zwarte peper. Daarbij serveren we gepofte cherry tomaten en Hollandse garnalen voor een Nederlandse twist aan een Italiaans gerecht.
Pasta met rode pesto gepofte tomaatjes en garnalen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 5 zongedroogde tomaten
- 20 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 takjes verse basilicum
- 2 el Parmezaanse kaas
- zwarte peper
- 400 gram cherry tomaten
- 75 gram Hollandse garnalen
- 150 gram volkoren fussili
Benodigdheden
- kookpan
- staafmixer of hakmolen
- ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Breng de pasta aan de kook en kook volgens de instructies op de verpakking.
- Strooi de pijnboompitjes in de overnschaal en rooster ze 1 minuut in de hete oven.
- Haal de pijnboompitten uit de schaal en pureer samen met de zongedroogde tomaten, knoflook, kaas, basilicum en zwarte peper tot een rode pesto.
- Was de tomaten, leg ze in de ovenschaal en pof ze gedurende 10-15 minuten.
- Giet de pasta af en bewaar nog circa 5 el kookvocht. Meng de pesto door de pasta.
- Dien de pasta op met daar bovenop de gepofte tomaatjes en garnalen en garneer eventueel met basilicum.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 581 | Calorieën uit vetten 220 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 25g, Waarvan | 38% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 21% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 13g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Een aanrader!
Erg lekker en makkelijk te maken, dus handig als je weinig tijd hebt.
Heb zelf ook een variatie gemaakt met kleine magere rundergehaktballetjes met Italiaanse kruiden voor degene die niet zo van garnalen houden. Viel ook goed in de smaak!
Ik wil het zeker maken , maar zonder de garnalen, Ik denk dat er ook iets vegetarisch bijkan ipv vlees of vissoorten