Pesto vlechtbrood
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 12 plakken personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Is er iets lekkerder dan zelfgebakken brood? De heerlijke geur alleen al....mmm! Het is echt niet moeilijk, je moet alleen even wat geduld hebben. Het brood moet namelijk rijzen. Zo ook bij dit pesto-vlechtbrood. En ondanks dat het wellicht zo lijkt is het helemaal niet moeilijk. Je rolt eerst een plak deeg uit at je besmeert met pesto. Het lekkerste is natuurlijk zelfgemaakte groene pesto, maar uit een potje kan natuurlijk ook. Nadat je het deeg hebt opgerold, snijd je het in de lengte doormidden zodat je twee slierten hebt die je in elkaar draait. En dat ziet er uiteindelijk heel indrukwekkend uit, vind je niet :-).
Dit brood is lekker bij de borrel of bij het avondeten met een lekkere kom soep. Meer heb je niet nodig!
Pesto vlechtbrood
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
voor 12 plakken personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram tarwebloem (+ extra om het werkblad te bestuiven)
- 1 zakje gist (7 gram)
- 160 ml lauwwarme melk
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl suiker
- 1 tl zout
- voor de pesto:
- 15 gram verse basilicum
- 20 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 30 gram pijnboompitten
- 2 el olijfolie
Benodigdheden
- deegroller
- groot scherp mes
- keukenmachine (optioneel)
Instructies
- Meng in een kleine beker de melk met gist en suiker en roer door totdat het oplost.
- In een grote kom of de kom van de keukenmachine meng je bloem en zout.
- Giet het melk-gist mengsel erbij gevolgd door de olie.
- Kneed (met behulp van de deeghaak of je handen) tot een glad en soepel deeg.
- Vorm er een bal van, vet de randen van de kom in met olie en dek af met een theedoek of plasticfolie.
- Laat het deeg 1 uur op een tochtvrije ruimte rijzen. Het deeg is klaar als het in volume verdubbeld is.
- Maak intussen de pesto door alle ingrediënten met een staafmixer te pureren tot een pesto.
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Wanneer het deeg is verdubbeld in volume bestuif je je werkblad met bloem en leg je hier de deegbal op. Bestuif ook het deeg met bloem zodat je deegroller en niet aan vastplakt.
- Rol uit tot een rechthoek. Is 'ie niet mooi recht? Snijd dan met een mesje tot een mooie rechthoek.
- Besmeer het deeg met pesto en laat daarbij een paar centimeter van de randen vrij.
- Rol het deeg op en snijd met een scherp mes in de lengte doormidden zodat je 2 slierten hebt met allemaal laagjes deeg.
- Vlecht deze slierten tot een brood.
- Leg het brood op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in circa 30 minuten gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 166 | Calorieën uit vetten 66 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 7g, Waarvan | 11% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 7% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hallo, toen ik de brood aan het uitrollen was, wist ik niet hoe dik of groot de rechthoek moest worden. Kan je dat misschien bij het recept toevoegen? Uiteindelijk is het wel gelukt, ik had het via de foto gezien hoe dik het ongeveer moest zijn.
Alvast bedankt!
Hi Luna, ik ga het aanpassen! Het moet idd een rechthoek worden van circa 20 x 30 cm.