Philly cheese steak (Amerikaans broodje biefstuk)
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 1 persoon
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
De Philly Cheese Steak is een Amerikaans broodje biefstuk met een goede laag gesmolten kaas. Dit recept is perfect als je restjes biefstuk van bijvoorbeeld de barbecue over hebt. Bewaar de gebakken biefstuk in de koelkast en de volgende dag kun je deze lekkere Amerikaanse klassieker maken: de Philly Cheese Steak. Ik deed het ook zo! Een restje gebakken biefstuk van de vorige dag sneed ik in reepjes en gebruikte ik als basis voor dit lekkere broodje. Je eet de Philly Cheese Steak als lunch of als diner met een kommetje soep of een salade.
Philly cheese steak (Amerikaans broodje biefstuk)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 1 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 biefstuk
- 1/3 ciabatta of baguette
- 1 paprika (in dunne reepjes gesneden)
- 1 ui (in dunne ringen gesneden)
- 5 plakken goede cheddarkaas
- zwarte peper
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- koekenpan
- bakplaat voor in de oven
Instructies
- Als je biefstuk nog rauw is bak je deze eerst zoals je hem zelf lekker vindt: kort als je hem rood van binnen wilt en iets langer als 'ie wat beter doorbakken mag zijn. Breng van tevoren op smaak met peper en zout. Laat de biefstuk rusten en snijd het in dunne plakjes. Het beste werkt het als je de dag ervoor de biefstuk al hebt gebakken en je dus gewoon een restje gebruikt.
- Verwarm de oven voor op 250 C.
- Snijd het brood doormidden en rooster het 1 minuut op 250 C.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet hier wat olie in. Bak de paprika en ui enkele minuten totdat de ui glazig wordt. Haal vervolgens de pan van het vuur.
- verdeel het ui-paprika mengsel over het brood en vervolgens de biefstuk. Leg hier de kaas op en leg het geheel nog 2 minuten in de oven op 250 C.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 909 | Calorieën uit vetten 522 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 58g, Waarvan | 90% | |
Verzadigde vetzuren 30g | 150% | |
Transvetzuren 2g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 18g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen