Philly cheese steak (Amerikaans broodje biefstuk)

  • voor 1 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Philly cheese steak (Amerikaans broodje biefstuk)

De Philly Cheese Steak is een Amerikaans broodje biefstuk met een goede laag gesmolten kaas. Dit recept is perfect als je restjes biefstuk van bijvoorbeeld de barbecue over hebt. Bewaar de gebakken biefstuk in de koelkast en de volgende dag kun je deze lekkere Amerikaanse klassieker maken: de Philly Cheese Steak. Ik deed het ook zo!  Een restje gebakken biefstuk van de vorige dag sneed ik in reepjes en gebruikte ik als basis voor dit lekkere broodje. Je eet de Philly Cheese Steak als lunch of als diner met een kommetje soep of een salade.

Ingrediënten

  • 1
  • biefstuk
  • 1/3
  • ciabatta of baguette
  • 1
  • paprika
  • (in dunne reepjes gesneden)
  • 1
  • ui
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 5 plakken
  • goede cheddarkaas
  • zwarte peper
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • koekenpan
  • bakplaat voor in de oven

Instructies

  1. Als je biefstuk nog rauw is bak je deze eerst zoals je hem zelf lekker vindt: kort als je hem rood van binnen wilt en iets langer als 'ie wat beter doorbakken mag zijn. Breng van tevoren op smaak met peper en zout. Laat de biefstuk rusten en snijd het in dunne plakjes. Het beste werkt het als je de dag ervoor de biefstuk al hebt gebakken en je dus gewoon een restje gebruikt.
  2. Verwarm de oven voor op 250 C.
  3. Snijd het brood doormidden en rooster het 1 minuut op 250 C.
  4. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet hier wat olie in. Bak de paprika en ui enkele minuten totdat de ui glazig wordt. Haal vervolgens de pan van het vuur.
  5. verdeel het ui-paprika mengsel over het brood en vervolgens de biefstuk. Leg hier de kaas op en leg het geheel nog 2 minuten in de oven op 250 C.
16 mensen willen het maken
14 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *