Pierogi met zuurkool en paddenstoelen
- voor 35 personen
- Voorbereidingstijd30 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
Pierogi komen uit de Poolse keuken. Deze pasteitjes kunnen met van alles gevuld zijn. Kaas, aardappels of vlees bijvoorbeeld. Een van de andere klassieke pierogi vullingen is die met zuurkool en paddenstoelen. Traditioneel worden deze gegeten rond de jaarwisseling, maar wat mij betreft kunnen ze op elk moment in de herfst of winter.
Het deeg maak je heel gemakkelijk zelf, met slechts een paar ingrediënten. Van de vulling houd je wellicht wat over. Dit smaak ook heerlijk voor erbij of voor een andere keer om lekker te eten. Serveer er dan bijvoorbeeld stoofpeertjes bij. Deze pierogi zijn een lekker bij- of voorgerecht. Eet ze bijvoorbeeld met een lekker soepje erbij.
Pierogi met zuurkool en paddenstoelen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd30 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 35 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 pakje zuurkool
- 200 gram kastanjechampignons
- 1 witte ui
- flinke snuf peper
- deeg:
- 250 gram tarwebloem
- 130 ml warm water
- 1 el roomboter
- 1/3 tl zout
Benodigdheden
- deegroller
- keukenmachine met deeghaak (optioneel)
- koekenpan
- kookpan
- schuimspaan
- ronde uitsteekring, serveerring of glas
Instructies
- Maak het deeg door de bloem en zout te mengen met water en boter. Kneed met de machine of met de hand tot een deeg. Maak er een bol van. Dek af met plasticfolie of een vochtige theedoek en laat even rusten. Maak intussen de vulling.
- Laat de zuurkool goed uitlekken en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
- Snijd de zuurkool, ui en paddenstoelen fijn.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg de zuurkool en paddenstoelen toe. Bak het geheel circa 10 minuten en breng op smaak met zwarte peper.
- Rol nu het deeg uit tot het zo dun mogelijk is.
- Steek cirkels van circa 7 centimeter diameter uit.
- Leg op elke deegcirkel circa 1 el van het zuurkoolmengsel. Vouw de pasteitjes dubbel en vouw goed dicht. Rimpel eventueel de uiteinden. Herhaal met alle pasteitjes.
- Breng een pan water aan de kook, giet hier een scheutje olijfolie bij. Kook circa 15 pasteitjes tegelijk in 4 minuten gaar. Haal ze met de schuimspaan uit het water.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 35 | Calorieën uit vetten 4 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 0g, Waarvan | 1% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 1% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik zie dat dus altijd bij de Poolse supermarkt en lijkt me kei lekker, ik durf het alleen nooit te kopen. Haha. Misschien moet ik het dus maar meteen goed doen en zelf eens maken!
Wel wat weinig per persoon. Lijkt me niet geschikt voor 35 personen…
Hi Frank, 35 stuks ;-).