Pindakaastaart met chocolade (zonder oven!)
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 12 personen
- Totale benodigde tijd1 uur
Ik vind het zo grappig dat hier op de site de extremen altijd het beste lijken te scoren: de hele gezonde gerechten en juist de guilty pleasures. Heb ik even goed nieuws voor je, vandaag deel ik een hele fijne guilty pleasure met je: een pindakaas chocoladetaart met een bodem van Bastognekoeken. Extra fijn: je hebt geen oven nodig. Het is een complete no-bake taart waarvoor je alleen maar een vriezer nodig hebt om hem op te doen stijven. Het lijkt alsof pindakaas de laatste tijd hotter is dan ooit met zelfs heuse pindakaaswinkels die openen. Ik ben zelf ook een redelijke pindakaas fan, maar dat is nog niks in vergelijking met hubby in spé. Die werkt echt heeeul veel pindakaas weg. Wel kiezen we de laatste jaren altijd voor de 100% pinda variant. Met als bijkomend voordeel dat die vaak ook in hele grote emmers zitten ;-). Dus sit back, haal een paar potten pindakaas en geniet!
Pindakaastaart met chocolade (zonder oven!)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd1 uur
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- voor de bodem:
- 10 bastognekoeken
- 2 el roomboter
- voor de chocolade cheesecake laag:
- 200 gram volvette roomkaas (Monchou of Philedelphia bijvoorbeeld - ik gebruikte Lidl eigen merk)*
- 400 gram light roomkaas
- 175 gram pure chocolade (in stukjes)
- 4 el poedersuiker
- voor de pindakaas laag:
- 600 gram pindakaas (100% pinda)
- 3 el poedersuiker
- snuf zeezout
- ter garnering:
- geroosterde pinda's
- stukje pure chocolade
- *de combinatie van volvette en halfvolle roomkaas zorgt voor precies de juiste textuur!
Benodigdheden
- springvorm bekleed met bakpapier
- garde
- optioneel: hakmolen
- een aantal mengkommen
Instructies
- Verkruimel de bastognekoeken. Ik deed dit door ze in de hakmolen te verkruimelen. Heb je die niet? Doe ze dan in een plastic zakje. Leg er een theedoek overheen en sla een paar keer met een deegroller.
- Smelt de boter in een pan of in de magnetron. Meng de koekkruimels met de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk de koekkruimels met de bolle kant van een lepel aan en zet het geheel in de vriezer.
- Ga door met de volgende laag. Klop de roomkazen met behulp van een garde op. Smelt de chocolade, samen met een eetlepel van de roomkaas in de magnetron. Roer met een metalen lepel goed door en meng door de roomkaas. Voeg de suiker toe en roer tot een gladde massa.
- Haal de springvorm uit de vriezer en stort de chocoladelaag over de koeklaag heen. Zet het daarna weer in de vriezer.
- Meng de pindakaas met poedersuiker en een snuf zout.
- Haal de springvorm uit de vriezer en bedek de bovenkant met de pindakaas laag. Zet het minstens een half uur terug in de vriezer en garneer dan met pinda's en chocolade.
- Bewaar de taart in de vriezer of koelkast.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 575 | Calorieën uit vetten 421 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 49g, Waarvan | 75% | |
Verzadigde vetzuren 19g | 97% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 18g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 7g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Geef de lezers eens ongelijk: guilty pleasures zijn gewoon altijd goed! En deze zeker! X