Pittige Vietnamese tofu bowl

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Ga naar recept

Ik maakte eerder een hele lekkere pittige Vietnamese tofu. Die tofu zit zo boordevol smaak dat ik wed dat zelfs tofu-haters het lekker gaan vinden. Tofu wordt gemaakt van sojabonen en is een hele goede vleesvervanger. Boordevol eiwitten en vitamine b12. Hier in huis gebruiken we het dus regelmatig!

Lekker en makkelijke vegetarische avondmaaltijd

Met die lekkere pittige Vietnamese tofu maak je een heerlijke, makkelijke vegetarische avondmaaltijd. Namelijk deze noedelbowl met pittige tofu, peultjes, radijs, komkommer en wortel. Lekker fris en licht! Door het gebruik van rijstnoedels is het een glutenvrije maaltijd (gebruik dan ook wel glutenvrije sojasaus/tamari). Lekker voor een doordeweekse dag.

Ingrediënten

Laat je vooral ook niet afschrikken door de lange ingredientenlijst. Deze ingrediënten koop je gewoon bij de supermarkt en maal je in een hakmolen of staafmixer. De ingrediënten bij elkaar zorgen voor een heerlijke smaak!

Pittige Vietnamese tofu bowl

Pittige Vietnamese tofu bowl

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 pak tofu (375 gram)
  • 2 serehstengels (ontdaan van de buitenkant en fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • 2 bosuien (het wit fijngesneden - bewaar het groen ter garnering)
  • 3 el (glutenvrije) sojasaus
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl witte peper
  • 10 blaadjes Thaise basilicum
  • 1 1/2 tl palmsuiker (of kokosbloesemsuiker)
  • scheutje olie (bijvoorbeeld kokosolie of pindaolie)
  • voor erbij:
  • 200 gram rijstnoodles
  • 150 gram peultjes
  • 150 gram radijsjes
  • 1 wortel
  • 1/2 komkommer

Benodigdheden

  • koekenpan
  • hakmolen
 

Instructies

  1. Maak een kruidenpasta van de serehstengels (zonder buitenkant), knoflook, rode peper, het wit van de bosuien, sojasaus, kurkuma, witte peper, Thaise basilicum en palmsuiker.
  2. Dep de tofu goed droog en snijd in blokjes van circa 2 x 2 cm. Marineer de tofublokjes met de kruidenpasta en zet minimaal 30 minuten apart.
  3. Kook de peultjes enkele minuten en spoel dan af met koud water.
  4. Snijd de komkommer in linten en de wortel in reepjes. Snijd de radijsjes in plakjes.
  5. Volg de instructies op de verpakking om de rijstnoedels te bereiden en spoel af met koud water zodat ze niet gaan plakken.
  6. Zet een koekenpan op hoog vuur. Giet hier olie in en bak de tofublokjes (inclusief de marinade).
  7. Verdeel de noedels over de kommen. Leg hier de groenten op en daarna de tofu. Giet de overgebleven marinade uit de pan op de noedels en maak eventueel af met munt en/of koriander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.