Pizza wafels
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd7 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Toen ik op een van de fameuze Tasty filmpjes pizza wafels voorbij zag komen, kon ik niet anders dan het ook te proberen. Ik maakte er een geheel eigen variant van met een vulling die mij een beetje deed denken aan een pizzabroodje. Hoe leuk is het om twee klassiekers als een pizza en een wafel te combineren? Nou, heel erg leuk en vooral ook erg lekker :-). Dus ligt jouw wafelijzer ook een beetje te verstoffen, maak dan deze pizzawafels als tussendoortje, lunch of diner. Vind je het lekker om vlees toe te voegen? Voeg dan hamblokjes of salami toe.
Pizza wafels
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd7 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- kant-en-klaar pizzadeeg of:
- 500 gram witte tarwebloem
- 1 zakje gist (a 7 gram)
- 325 ml lauwwarm water
- snuf zeezout
- vulling:
- 400 gram passata di pomodoro
- 1 rode peper (in dunne ringen)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 3 takjes basilicum
- 1 tl oregano
- 50 gram geraspte kaas naar keuze
- 250 gram cherrytomaten (gehalveerd)
Benodigdheden
- wafelijzer
- als je zelf deeg maakt: mengkom en deegroller
Instructies
- Gebruik je kant-en-klaar deeg? Dan kun je deze stap overslaan. Meng in een grote kom zout, gist en bloem. Voeg het water toe en kneed tot een deeg. Vorm een bol en zet het een uur afgedekt neer met een theedoek er overheen. Maak er nadat het deeg gerezen is, 8 ballen van. Bestuif je werkblad met bloem en rol de deegplakken dun uit, ter grootte van je wafelijzer.
- Maak de pastasaus door de passata te mengen met de knoflook en peper. Snijd de basilicum in grove stukken en meng dit ook door de saus. Breng op smaak met oregano.
- Als je kant-en-klaar deeg pizzadeeg gebruikt en als je zelfgemaakt deeg gebruikt, leg je een plak deeg in het wafelijzer. Is het te groot? Vouw dan de randen om zodat het goed past.
- Bedek de deegplak met saus. Laat daarbij ca. 1 cm van de randen onbedekt. Beleg de saus nu met gehalveerde tomaten en kaas. Leg de andere deegplak er bovenop en doe het wafelijzer dicht. Laat het 5 - 7 minuten op middelhoge temperatuur in het wafelijzer zitten. Herhaal met de andere wafels.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 482 | Calorieën uit vetten 52 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 6g, Waarvan | 9% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 13% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
oooh dat is erg leuk! Deze save ik!