Poke bowl met garnalen en surimi maken
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans, Japans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Zelf een pokebowl maken? Leuk en lekker en veel makkelijker dan je misschien zelf denkt! Een pokebowl is een van oorsprong Hawaiiaans gerecht bestaande uit een laagje rijst, groenten en vaak (rauwe) vis. De bowl die ik voor jullie maakte bevat geen rauwe vis en is daarmee helemaal zwangerschapsproof! Als vulling gebruiken we o.a. garnalen en surimi sticks. Update: per 2022 adviseert het Voedingscentrum zwangere vrouwen geen garnalen en surimi meer te eten. Toch zwangerschapsproof maken? Gebruik gegrilde zalm.
Pokebowl met garnalen en meloen
Daarnaast lekkere en kenmerkende groenten als edamame boontjes (soja bonen), komkommer en wortel. Als verrassende en frisse twist: meloen. Vaak zie je mango in dit soort bowls. Superlekker, maar meloen maakt het nog net even wat zomerser. Bovendien lag er een rijpe meloen op mijn fruitschaal, dus waarom niet :-). Het resultaat is een heerlijke en kleurrijke bowl, boordevol smaak. Je zet het binnen 20 minuten op tafel, dus ideaal voor doordeweeks ook. Ga jij ook deze poke bowl maken? Laat het weten in de comments of deel op Instagram!
Liever een poke bowl met zalm? Hier vind je een lekker recept voor een poke bowl met zalm en avocado.
Poke bowl met garnalen en surimi maken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 10 reuze garnalen (rauw en ongepeld)
- 150 gram surimi sticks
- 200 gram zilvervliesrijst
- 200 gram edamame boontjes
- 1 wortel
- 1 komkommer
- 1 galia meloen
- 1 el sojasaus
- 3 el water
- 1 tl sriracha
- 2 el mayonaise
- zwart sesamzaad
- verse koriander
Benodigdheden
- kookpan
- koekenpan
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Doe de garnalen in de pan. Bak 2 minuten aan elke kant en voeg dan de sojasaus en water toe. Draai het vuur laag en laat nog eens 3 minuten sudderen (of totdat hde binnenkant compleet wit is). Laat ze daarna even afkoelen.
- Was de wortel en schrap deze. Snijd in dunne plakjes.
- Snijd de gewassen komkommer met een kaasschaaf in linten.
- Halveer de meloen en schep de zaden eruit. Maak met behulp van een meloenbolletjeslepel bolletjes. Heb je die niet? Dan kun je de meloen ook gewoon in kleine blokjes snijden.
- Meng de sriracha en de mayonaise in een kommetje.
- Pel de garnalen.
- Bedek de kommen met een laagje rijst en leg vervolgens de groenten, meloen, garnalen en surimi op.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 742 | Calorieën uit vetten 114 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 13g, Waarvan | 20% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 8% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen