Rabarber kwarktaart
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 10 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd3 uur en 30 minuten
Als je van rabarber houdt, moet je er altijd snel bij zijn. Het rabarber seizoen is namelijk kort. Toen ik rabarber zag liggen, nam ik het dan ook meteen mee. En al snel bedacht ik me dat het lekker zou zijn om er een kwarktaart van te maken. Leuk is dat je de rabarber in de gehele taart gebruikt. Op de bodem leg je een laag rabarbermoes. Het rabarbersap gaat door de kwarkvulling en ter decoratie leg je er nog stukjes rabarber bovenop. Voor de bodem kun je uiteraard die koekjes gebruiken die je lekker vindt. Ik ging voor volkoren digestives, maar ook bastognekoeken of een andere koek die je lekker vindt.
Rabarber kwarktaart
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd3 uur en 30 minuten
voor 10 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 10 volkoren Digestives
- 50 gram gesmolten boter
- 1 bos rabarber
- 8 el kristalsuiker
- sap van 1 sinaasappel
- 50 ml water
- 800 gram magere kwark
- 150 ml vers opgeklopte slagroom
- 8 gelatineblaadjes
Benodigdheden
- keukenmachine of deegroller om de koekjes te verkruimelen
- steelpan
- 1 springvorm met een diameter van 24 cm of 10-12 kleine vormpjes
Instructies
- Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, met je handen of door ze in een zakje te doen en hier met een deegroller op te slaan.
- Smelt de boter en roer door de koekkruimels. Verdeel over de bodem van je taartvorm en druk goed aan. Zet het in de koelkast.
- Zet de pan op middelhoog vuur en doe daar 5 eetlepels suiker in, samen met sinaasappelsap en water. Laat dit op zacht vuur koken totdat de suiker is opgelost.
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
- Maak de rabarber schoon, snijd de boven- en onderkant eraf en snijd elke stengel in 3 stukken.
- Kook de rabarber in de suikersiroop. Haal nadat het geheel 5 minuten heeft gekookt zo'n 12 stukken uit de pan en laat deze afkoelen. De rest laat je nog zo'n 20 minuten doorsudderen totdat de rabarber uit elkaar valt. Schep dan de stukken rabarber uit de pan en verdeel deze over de koekbodem. Zorg ervoor dat je in de pan nog circa 100 ml. vloeistof overhoudt. Haal de pan van het vuur, wring de gelatineblaadjes uit en los deze op in de vloeistof. Laat het geheel 5 minuten afkoelen en schep dan de kwark er door heen gevolgd door het resterende deel suiker. Tot slot roer je de slagroom er doorheen.
- Verdeel het kwarkmengsel over de rabarbermoes. Snijd de 12 stukjes rabarber die je in het begin uit de pan haalde doormidden en leg ze op de taart.
- Laat de kwarktaart ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 214 | Calorieën uit vetten 77 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 25% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen