Rabarber aardbeien kruimeltaart
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 16 personen
- Voorbereidingstijd30 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
Ik denk dat ik 2 jaar geleden voor het eerst rabarber at. Ik hoor veel mensen die er van houden, maar ook minstens zo veel mensen die rabarber haten. Wat vind jij van rabarber? Als je niet van rabarber houdt, ben je sowieso om als je deze rabarber aardbei taart hebt geproefd! Aardbei en rabarber gaan perfect samen: het zoete van de aardbei en het friszure van de rabarber. Samen met de amandel-havermoutbodem heb je een heerlijk taartje! Leuk is dat ik zelf laatst mijn vanille-extract heb gemaakt, volgens het recept wat gewoon hier op de site staat.
Rabarber aardbeien kruimeltaart
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd30 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 16 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- rabarbermoes:
- 250 gram rabarber (schoongemaakt en gesneden in plakken van ca. 2 cm dik)
- 250 gram aardbeien (gewassen en in dikke plakken gesneden)
- 100 gram kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- sap van 1 citroen
- 1 el maïzena
- deeg:
- 100 gram havermeel (fijngemalen havermout)
- 100 gram amandelmeel
- 75 gram havermout (+ 3 el)
- 1 el bakpoeder
- 200 gram roomboter
- 250 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl kaneel
- snufje zout
Benodigdheden
- bakblik van ca. 20 c 20 cm, ingevet en met papier bekleed
- keukenmachine (optioneel)
- steelpan
Instructies
- Doe de rabarber, aardbeien, suiker, vanille-extract, citroensap en maïzena in een pan en kook in 15 minuten op laag vuur in.
- Laat dit afkoelen en begin intussen aan het deeg.
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Klop de boter op zodat deze zacht is en voeg hier de suiker aan toe. Meng dan de eieren één voor éen door dit mengsel en voeg vanille-extract toe. In een andere kom meng je havermout (op de 3 el na), havermeel, amandelmeel bakpoeder kaneel en zout. Voeg dit toe aan het natte mengsel en maak er één geheel van.
- Houd 1/3 van het deeg apart. De overige 2/3 gebruik je om de bodem van het bakblik te bedekken.
- Smeer daarna een laagje van de rabarbermoes over het deeg.
- Door de resterende 1/3 van het deeg meng je de achtergebleven havermout tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over de bovenkant van de taart. Zorg er daarbij voor dat het mooi kruimelig blijft en dat je de rabarber nog ziet.
- Bak in circa 25 minuten gaar.
- Laat goed afkoelen voor je de cake aansnijdt.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 274 | Calorieën uit vetten 128 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 15g, Waarvan | 23% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 35% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen