Ratatouille met kapucijners en ei
- Door Judith Pagrach
- Frans, Overig
- voor 2-3 personen
Misschien wisten jullie het al, maar bonen zijn hip. Steeds meer mensen ontdekken bonen als bron van eiwitten en andere belangrijke bouwstoffen. Dat betekent ook dat er steeds meer merken met bonen op de markt lijken te komen. Vorige week werd bij mij een pakketje thuis gebracht met alle ingrediënten die je nodig hebt voor een ratatouille met ei en kapucijners. Boon Food Concepts is een nieuw 'merk' bonen van Hollandse grond. Hun bonen zijn al voorgekookt en daarmee klaar om meteen te gebruiken. In mijn pakket zaten kapucijners en alle overige ingrediënten voor een ratatouille met een twist. Ratatouille is Frans gerecht met lekker veel groenten. Ook in deze ratatouille tref je veel groenten aan waarbij je uiteraard gewoon kunt variëren.
Ratatouille met kapucijners en ei
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 2-3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 aubergine (fijngesneden)
- 1 courgette (fijngesneden)
- 1 ui (fijngesneden)
- 1 rode paprika (fijngesneden)
- 1 gele paprika (fijngesneden)
- 10 cherrytomaatjes (gehalveerd)
- 250 gram voorgekookte kapucijners (of andere bonen uit blik bijvoorbeeld)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 tl tijm
- 3 eieren
- zout naar smaak
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- (koeken)pan met desksel
Instructies
- Zet de pan op hoog vuur en giet er een scheutje olijfolie in.
- Bak de aubergine zo'n 5 minuten, totdat hij bruin begint te worden. Blijf ondertussen goed omscheppen.
- Voeg de tijm, ui, knoflook, tomaatjes, courgette en paprika toe en bak nog zo'n 10 minuten.
- Vervolgens doe je de kapucijners erbij en laat je het nog 5 minuten stoven op laag vuur.
- Maak drie kuiltjes in de ratatouille en breek hier de eieren in kapot.
- Doe de deksel op de pan en laat de eieren in zo'n 5 minuten garen. Als ze nog te wiebelig zijn, laat je ze nog enkele minuten extra garen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën | Calorieën uit vetten | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten g, Waarvan | ||
Verzadigde vetzuren g | ||
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen