Recept boerenmeisjes

  • voor 8 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik vertelde jullie eerder hoe je 'boerenjongens' maakt. Vandaag laat ik zien hoe je 'boerenmeisjes' (normaal abrikozen in brandewijn, maar ik gaf er mijn eigen draai aan) maakt.

Recept boerenmeisjes

Recept boerenmeisjes

Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram gedroogde abrikozen of perziken ( ik gebruikte abrikozen)
  • 1 citroen
  • 300 gram suiker
  • 150 ml water
  • 1 vanille stokje
  • 350 ml vodka

Benodigdheden

  • 1 grote schone (weck)pot
  • steelpan

Instructies

  1. Pak een steel pan en doe daar de water en suiker in zorg dat de suiker is opgelost in het water. Voeg de abrikozen toe. Doe er het vanillestokje in en breek het in stukjes zodat er meer smaak vrij komt.
  2. Snij de citroen in 8 parten en voeg die er bij. Doe de Abrikozen in de weckpot met het vocht. Voeg dan de vodka toe tot de pot vol zit en sluit hem daarna af. Schud het geheel een keer goed door en laat de weckpot 6 weken op een donkere plaats wecken.
Gebruik de abrikozen voor door taarten of cakes. Ze zijn ook lekker om door vla of brinta te doen. Veel plezier en geniet! Groetjes, Devon Velders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *