Recept boerenmeisjes

Recept boerenmeisjes

Ik vertelde jullie eerder hoe je 'boerenjongens' maakt. Vandaag laat ik zien hoe je 'boerenmeisjes' (normaal abrikozen in brandewijn, maar ik gaf er mijn eigen draai aan) maakt.

Ingrediënten

  • 250 gram
  • gedroogde abrikozen of perziken
  • ( ik gebruikte abrikozen)
  • 1
  • citroen
  • 300 gram
  • suiker
  • 150 ml
  • water
  • 1
  • vanille stokje
  • 350 ml
  • vodka

Benodigdheden

  • 1 grote schone (weck)pot
  • steelpan

Instructies

  1. Pak een steel pan en doe daar de water en suiker in zorg dat de suiker is opgelost in het water. Voeg de abrikozen toe. Doe er het vanillestokje in en breek het in stukjes zodat er meer smaak vrij komt.
  2. Snij de citroen in 8 parten en voeg die er bij. Doe de Abrikozen in de weckpot met het vocht. Voeg dan de vodka toe tot de pot vol zit en sluit hem daarna af. Schud het geheel een keer goed door en laat de weckpot 6 weken op een donkere plaats wecken.
Gebruik de abrikozen voor door taarten of cakes. Ze zijn ook lekker om door vla of brinta te doen.Veel plezier en geniet!Groetjes, Devon Velders
1 people want to make it
1 people have made it

Mijn naam is Devon en ik ben kok bij Brasserie Vink in De Bilt. Van kinds af aan ben ik altijd al bezig geweest met koken, van appelflappen tot lekkere pasta`s. Zo ben ik uiteindelijk in de horeca terecht gekomen. Op mijn dertiende had ik mijn eerste baantje in een restaurant als afwas jongen, waar ik al snel voorgerechten en sauzen mocht maken. Daar is het allemaal veel serieuzer geworden. Ik bespreek op myfoodblog gerechten, technieken en nieuwe ingrediënten. Zo hoop ik jullie te kunnen helpen in het zoeken naar nieuwe en leuke creatieve gerechten, waar iedereen van zal smullen.Groetjes Devon Velders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *