Rens Kroes’ Raw Oreo

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd3 uur en 30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Laatst vroeg iemand me of ik een zoetekauw ben of meer van hartig houd (hoe noem je eigenlijk iemand die van hartig houdt?!). Die van binnen ben ik een zoetekauw, maar ik vond het tegelijk belangrijk om gezond te leven en fit te blijven. Zoals je misschien hebt gezien, bak ik daarom ook niet zo vaak meer. Dat wil overigens niet zeggen dat ik niets zoets meer eet hoor! Ik geniet alleen nog bewuster. Daarnaast experimenteer ik met gezodnere varianten. Deze varianten bevatten vaak evenveel suikers, maar door de samenstelling van ingrediënten zijn ze voedzamer. Net als deze rauwe Oreo koeken geïnspireerd op die van Rens Kroes. Echt heel gezond zou ik ze niet noemen, maar ze zijn wel gezondER dan de originele Oreo's en ze zijn daadwerkelijk voedzaam. Dat betekent dat je er echt niet meer dan 1 tegelijk kunt eten. Ze zijn dan ook perfect voor je bijvoorbeeld gaat sporten of gewoon zomaar. Oja, en taarten met roomboter en suiker, die eet ik ook nog gewoon hoor! Maar alles op z'n tijd :-). Volgende maand ben ik jarig, dus dan is het vast weer tijd voor lekkere taartjes....

Rens Kroes’ Raw Oreo

Rens Kroes’ Raw Oreo

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd3 uur en 30 minuten
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • koek:
  • 100 gram amandelen
  • 80 gram hazelnootmeel
  • 50 gram havermout
  • 100 gram Medjool dadels
  • 100 gram (rauwe) cacao
  • 1 tl vanille-extract
  • optioneel: 3 el water
  • vulling
  • 100 gram rauwe cashewnoten
  • 1 el water
  • snuf zeezout
  • optioneel: 1 tl maple syrup

Benodigdheden

  • bakpapier
  • hakmolen of staafmixer
  • ronde uitsteekring

Instructies

  1. Doe de cashewnoten in een kommetje. Zet ze onder water en laat ze 3 uur weken.
  2. Ontpit de dadels en pureer ze samen met wat water tot een puree. Pureer de overige ingrediënten voor de koek hier doorheen totdat je een deeg krijgt. Is het te droog? Voeg dan een theelepel water toe.
  3. Leg bakpapier neer en rol hier het deeg op uit. Dit kan met een deegroller, maar je kunt het ook gewoon met de handpalm platdrukken.
  4. Steek 16 a 24 rondjes uit.
  5. Leg op een bakplaat wat bakpapier en leg dit in de vriezer of koelkast om even uit te harden.
  6. Maak intussen de cashewroom. Doe dit door de cashewnoten te pureren met een beetje water. Voeg daarna zeezout en eventueel maple syrup toe.
  7. Haal de koekjes uit de vriezer en verdeel over de helft van de koekjes de room. Leg de andere helft van de koekjes op de room zodat je twee koekjes met een laag room ertussen hebt.
  8. Bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast.
gezondere raw oreo Naar: Rens Kroes - Raw Oreo's

3 reacties op “Rens Kroes’ Raw Oreo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *