Sabich (Israëlische pita met gegrilde aubergine, eieren en tahin)
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
We gaan vandaag weer lekker international met dit keer een Israëlisch gerecht. Vorige week publiceerde ik een lijst met 9 foodie hotspots voor 2018 en één van de hotspots was Tel Aviv. Ook hoog op ons lijstje, maar als voorproefje maakten we dan maar één van de bekendste Israëlische gerechten: sabich. Sabich is een pita gevuld met gegrilde aubergine. Verder zit er in de sabich een hardgekookt ei, kruiden en tahin. Meestal wordt het geheel ook vergezeld door hummus. Yum!
De hummus kun je kant-en-klaar kopen, maar het is echt supermakkelijk om zelf een goede hummus te maken. De hummus van kikkererwten uit blik zet je binnen een paar minuten op tafel. De allerlekkerste is toch wel de hummus van gedroogde kikkererwten, maar daar heb je iets meer geduld voor nodig.
Sabich (Israëlische pita met gegrilde aubergine, eieren en tahin)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 5 pitabroodjes
- 2 aubergines
- 3 hardgekookte eieren
- 1 gele paprika (in blokjes gesneden)
- 1 el za'atar
- 1 el olijfolie
- 1/2 komkommer
- 3 takjes platte peterselie
- 1 el tahin
- hummus naar smaak
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Snijd de aubergine in plakjes en strooi hier zout overheen. Leg de aubergineplakjes op keukenpapier en bak intussen de pitabroodjes af.
- Snijd de paprika en komkommer in blokjes en zet apart.
- Dep de aubergine plakjes droog en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en strooi za'atar over de aubergine.
- Grill de aubergine plakjes circa 10 minuten.
- Snijd intussen de peterselie fijn.
- Kook eventueel de eieren, als je dat nog niet hebt gedaan en maak de hummus (of gebruik kant-en-klare hummus)
- Snijd 1/3 van de pitabroodjes af en vul ze met aubergine, komkommer en paprika, hummus, een kwart ei, tahin en peterselie.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 666 | Calorieën uit vetten 197 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 23g, Waarvan | 35% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 24% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hoi Judith, ik maak pita Sabich nu al een aantal jaren ( er zijn vele recepten in omloop) en meestal op dezelfde manier: gekookt ei, hummus, geroosterde aubergine, augurk en wat rauwkost. Ik heb ontdekt dat de Sligro de lekkerste pitabroodjes verkoopt. Echt Israelisch en totaal anders dan de kartonnen versies die in de supermarkt te koop zijn. Een echte aanrader! Je hebt trouwens een leuke site die ik met veel plezier lees en ik doe regelmatig inspiratie op! Groet Nicolet
Dankjewel voor je leuke compliment! De pita broodjes van Nina’s Bakery bij Sligro zijn hier idd ook favoriet :-D.
Ik heb het ook gemaakt en de 2e keer met een Turks brood dat ik lekker knapperig had gemaakt in de oven. Alles ertussen gedaan en in punten gesneden. Het was ook heel lekker. Groetjes
Ik maak pita sabich altijd met mango-moes. Heerlijk!
Jaaa, die hoort er eigenlijk wel bij :-)