Dit zijn de foodie hotspots voor 2018

My Food Blog
Dit zijn de foodie hotspots voor 2018

Lekker eten en drinken is fijn. Reizen is fijn. De combinatie van food én reizen? Geweldig! Voor zo’n culinaire trip zijn wij wel te porren. En ik denk een groot deel van jullie ook. Er zijn zo veel toffe locaties waar je niet alleen cultuur opsnuift, maar ook nog eens heel goed kunt eten. Ik ging daarom op onderzoek uit en zocht de tofste, hipste en lekkerste gebieden uit waar je als foodie echt eens heen moet gaan in 2018.

Er zijn natuurlijk al heel veel steden en landen waar je al snel aan denkt bij lekker eten. Denk aan Toscane, Rome, New York en Frankrijk. Maar er zijn ook nog zo veel onontdekte gebieden qua food of steden waar je misschien niet zo snel aan zou denken. Denk je bij food meteen aan Riga? Waarschijnlijk niet, maar het was een van de meest voorkomende antwoorden toen ik collega-bloggers vroeg om hun ultieme food bestemming! Wil jij op een culinaire reis? Kijk dan snel welke van deze 9 bestemmingen op jouw lijstje komt.

Ik ben benieuwd waar jij in 2018 heen gaat of dat je tips hebt voor andere foodie bestemmingen. Laat je het weten in de comments?

#1 Riga, Letland

Riga Letland

Door menigeen dus genoemd als dé foodie hotspot du moment. Je zou er misschien niet snel aan denken, maar Riga schijnt superlekker eten te hebben. Lokaal, biologisch, mooie bordjes en…. fijne prijsjes. In ieder geval vergeleken met de Nederlandse prijzen, is het eten in Riga een stuk goedkoper. Je herkent er duidelijk de Oost-Europese invloeden met bijvoorbeeld ‘borsjt’ (Russische bietensoep), maar dan op een verfijndere manier. Aanraders zijn bijvoorbeeld Restaurant 3, Kasha Gourmet en Neiburgs.

#2 Tel Aviv, Israël

falafel in Tel Aviv

De Midden-Oosterse en Israëlische keuken is super populair. Mede dankzij bijvoorbeeld een Yotam Ottolenghi. Bekende gerechten zijn shakshuka, hummus en falafel, maar er is nog veel meer te ontdekken! Oké, dus je kunt er lekker eten. Wat maakt Tel Aviv uniek? “Nergens ander ter wereld vind je een keuken die zo puur, origineel en creatief is. Bovendien is Tel Aviv een fantastische stad voor een stedentrip. De stad leeft, de zon schijnt er altijd, de mensen zijn leuk en er is strand. Dit in combinatie met vele barretjes, restaurants en clubs maakt het een ultieme vakantiebestemming.” aldus Foodtravel Photography.

Waar je het beste eet als je dan in Tel Aviv bent? Voor de beste shakshuka ga je naar dr. Shakshuka, voor modern Isreaelisch eten ga je naar Haachim. En fijne hummus? Die eet je bijvoorbeeld bij Golden Grain, The Syrian’s Son of Hummus Kiki.

#3 Maleisië

gefrituurde uien in Maleisië

Wellicht niet heel verrassend, maar in Maleisië eet je waanzinnig goed. Dat komt onder meer doordat de Maleisische keuken allerlei culturele invloeden heeft, zoals de Chinese keuken en de Indiase keuken. De Maleisische keuken heeft een vleugje van dit alles. Kuala Lumpur werd door collega foodies getipt als hotspot, maar ook Penang. Het is één van de favorieten van Lisa: “Streetfood heaven (want: een combi van Chinese, Indiase en Maleise keukens) + streetart = food hotspot heaven!” Ben je benieuwd wat je allemaal eet in Maleisië? De keuken kenmerkt zich door heerlijk geurende kruiden en specerijen. Je vindt hier een lijst van 40 typisch Maleisische gerechten.

#4 Seoul, Zuid-Korea

eten in Seoul, Zuid-Korea

Jenny van ikreis.net zegt: “Bij Zuid-Korea denk je niet meteen aan lekker eten. Toch is hoofdstad Seoul een paradijs voor foodies: er zijn populaire food markets, er is veel street food, en ook in lokale restaurantjes wordt een grote verscheidenheid aan gerechten geserveerd. De keuken is gebaseerd op vlees, vis en tofu plus een hoop lekkere bijgerechten. Korea is meer dan kimchi!”

#5 Bilbao, Spanje

Mariska, a.k.a. FlyingFoodie tipt de Noord-Spaanse stad Bilbao. Al jarenlang hoog op haar wishlist o.a. door de hoge concentratie Michelinsterren restaurants. In deze stad vind je maar liefst 9 Michelinsterrenrestaurants! Weten waar je moet eten in Bilbao? Dit zijn de 7 beste restaurants in Bilbao.

#6 Portugal

Wij gingen 1,5 jaar geleden naar Lissabon en aten daar fantastisch. Vis, de befaamde pasteis de Belem, oktopus en meer. Veel mensen zijn lyrisch over de Time Out food markt waar je van alles kunt krijgen. Het is voor Portugese standaarden niet goedkoop, maar wel heel goed. Verder eet je ook in Porto fantastisch en in de Algarve kun je de cataplana tegenkomen. Naast lekker eten, is het weer er meestal goed en kun je er natuurlijk hele fijne Portugese wijnen bij drinken. En voor de liefhebbers: port als aperitief of digestief.

#7 Malta

Dit jaar is Valetta de Culturele Hoofdstad van Europa en dat is een uitstekende reden om het eiland Malta en het eten te gaan verkennen. Het eiland is rostachtig en mooi en bovendien is het vaak lekker weer. Het is bovendien een eiland en dat betekent veel zee en de bijbehorende voordelen die dat heeft voor eten (denk: veel vis!). Blogger Follow my Footprints is fan en selecteerde een aantal restaurants met een adembenemend uitzicht: “Stuk voor stuk waren het bijzonder sfeervolle restaurants op hele mooie plekken waar je op en top kunt genieten. Alleen daarom al zou je naar Malta willen gaan!”

#8 Kaapstad

Een persoonlijke favoriet. Sinds we vorig jaar naar Zuid-Afrika gingen, ben ik fan! De Zuid-Afrikaanse keuken kent allerlei verschillende invloeden en dat is merkbaar in het eten. In Kaapstad eet je van een goede bobotie tot een gastronomisch hoogstaand diner op een wine estate. In combinatie met de fenonenale natuur en cultuur is het een absolute droombestemming voor elke foodie.

#9 Mexico

eten in Mexico - culinaire reizen

Mexicaans eten is hip. Guacamole, nachos, taco’s en mole lijken met de dag populairder te worden. Waar kun je dat nou beter proeven dan bij de bron zelf, in het mooie Mexico? Hij staat bij ons hoog op het verlanglijstje. Sam ging onlangs naar Mexico en wat zag dat er lekker uit! “Zoals je kunt voorstellen kun je in Mexico terecht voor de meest heerlijke taco’s. Maar de Mexicaanse keuken heeft zoveel meer te bieden dan alleen de welbekende taco.”

Zoals je ziet, is er inspiratie genoeg voor culinaire reizen naar verrassende bestemmingen. Wij dromen nog even weg bij het zien van de geweldige plaatjes :-)!

Foto credits: CC Graham via Flickr, Israel Tourism via Flickr, RC via Flickr, Naz Amir via Flickr, Bud Ellison via Flickr en Pexels

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *