Salie-paddenstoelen-citroen penne
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Een tijdje terug viel het boek 'Pasta' op mijn deurmat, een boek met de lekkerste pasta recepten van Spaghetteria. Over Spaghetteria schreef ik al eerder. Ik vind het een tof concept en kom regelmatig bij de vestiging in Utrecht. Des te leuker dat ze nu een boek hebben uitgebracht met hun favorieten! Ik moet zeggen dat ik al veel lekkere recepten heb gezien en er zelfs al twee heb gemaakt. Eén van de twee recepten deel ik vandaag, zij het wel met een eigen twist: in het origineel werd ravioli gebruikt, ik gebruikte penne en ik voegde paddenstoelen toe, omdat ik die nog had liggen.
Salie-paddenstoelen-citroen penne
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 el roomboter
- 200 gram kastanjechampignons (fijngesneden)
- rasp van 1 biologische citroen
- 50 gram versgerapste Parmezaanse kaas
- 5 salieblaadjes (fijngesneden)
- zwarte peper naar smaak
- 175 gram penne
Benodigdheden
- kookpan voor de pasta
- koekenpan
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Zet intussen de koekenpan op laag vuur en smelt de boter. Bak op middelhoog vuur de champignons en voeg de salie, citroenrasp en peper toe.
- Draai het vuur van de koekenpan uit en voeg de geraspte kaas toe.
- Serveer de penne met de saus er bovenop.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 556 | Calorieën uit vetten 178 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 20g, Waarvan | 31% | |
Verzadigde vetzuren 12g | 59% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Iedere combinatie met salie is wat mij betreft goed! Lekker recept.