Shakshuka met falafel (vegan shakshuka)
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Shakshuka verwierf met dank aan o.a. Yotam Ottolenghi een paar jaar geleden bekendheid en is sindsdien niet meer weg te denken. Er is inmiddels zelfs een Knorr Wereldgerecht shakshuka.
Het is een Israelisch gerecht met veel gestoofde groenten en gepocheerde eieren. Soms getopt met verkruimelde feta. Ik heb een compleet vegan variant voor je. In deze variant zitten dus geen eieren en feta, maar falafel en granaatappel.
Tel Aviv
Deze shakshuka met falafel brengt je naar het Midden-Oosten. Tel Aviv om precies te zijn. Deze stad is echt een foodie heaven met veel heerlijke gerechten als dus shakskuka. De marktjes, het Oude Jaffa en de hippe straatjes met boetieks zijn slechts een paar reden om naar deze Israëlische stad te willen. Wil je een echte Israëlische shakshuka eten? Dan is Dr. Shakshuka in Tel Aviv een must om eens te proberen.
Blijf je nog even in Nederland? Dan kun je met deze shakshuka met falafel balletjes en granaatappelpitjes Tel Aviv een beetje naar hier halen.
Shakshuka met falafel (vegan shakshuka)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 400 gram passata di pomodoro
- 1 aubergine (in kleine blokjes gesneden)
- 1 paprika (in kleine blokjes gesneden)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl za'atar
- snuf zout
- scheutje olijfolie
- garnering:
- 2 el tahin
- 1 el citroensap
- 75 gram granaatappelpitjes
- 12 falafelballetjes
- verse koriander (optioneel)
- voor erbij:
- pitabroodjes (optioneel)
Benodigdheden
- diepe koekenpan
Instructies
- Zet de koekenpan op hoog vuur en bak de aubergineblokjes enkele minuten.
- Voeg de paprika, tomatenblokjes, za'atar, paprikapoeder, zout en passata toe en laat het geheel op laag vuur 10 minuten inkoken.
- Verwarm intussen de falafelballetjes volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de tahin met citroensap en zet apart.
- Maak de shakshuka af met de falafelballetjes, een beetje van de tahindressing, granaatappelpitjes en verse koriander.
- Serveer met warme pita broodjes.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 481 | Calorieën uit vetten 175 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 21g, Waarvan | 32% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 14% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 7g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Super recept, dankjewel, die falafel nog handbereid voor extra smullen :) was maar 15 min extra. Meeste werk was de granaatappel.
Yum, dat klinkt helemaal goed :-)!
Heerlijk en makkelijk recept. Dat gaan we vaker bereiden!