Snelle lasagne met zalm en zelfgemaakte pesto
- Door Judith Pagrach
- Italiaans, Nederlands, Overig
- voor 3 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten
Een "open" lasagne had ik nog niet gemaakt, maar eigenlijk is het een heel goed idee. Je bent veel sneller klaar dan bij een traditionele lasagne, bovendien komen voor mij de smaken zo veel beter tot zijn recht. De zelfgemaakte pesto is echt de finishing touch. En houd je niet zo van zalm? Geen probleem, je kunt dit ook vervangen door bijvoorbeeld een laagje gewokte spinazie.
Snelle lasagne met zalm en zelfgemaakte pesto
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 8 vellen (verse) lasagne
- 4 el pijnboompitten
- 4 takjes verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 1 el extra vergine olijfolie
- 25 gram geraspte oude kaas
- 1 courgette (in dunne plakjes gesneden)
- 4 zongedroogde tomaten
- 2 warmgerookte zalmsteaks
- snufje grofgemalen zwarte peper
- olie om in te bakken
Benodigdheden
- hakmolen, blender of staafmixer
Instructies
- Doe de knoflook, basilicum, olijfolie, pijnboompitten en kaas samen in de hakmolen of blender en pureer totdat je een mooie pesto hebt. Ik vind het zelf lekker als 'ie nog ietwat grof is.
- Kook de lasagnevellen. Als je verse vellen gebruikt duurt dit een minuut of 6, bij gedroogde lasagnevellen een minuut of 11. Check als je denkt dat ze bijna klaar zijn, of ze lekker 'al dente' (beetgaar) zijn.
- Grill intussen in een pan op hoog vuur de courgetteplakjes kort in wat olie. Besprenkel met zwarte peper.
- Leg een lasagnevel op een bord en verkruimel een van de zalmsteaks hier overheen.
- Leg hier een lasagnevel op en verdeel hier de helft van de courgette overheen.
- Leg er een lasagnevel op en bestrijk deze met een deel van de pesto. Tot slot een laatste lasagnevel. Maak af met verse basilicum en de zongedroogde tomaatjes (snijd ze eventueel in reepjes)
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 654 | Calorieën uit vetten 250 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 28g, Waarvan | 43% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 28% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 8g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oh dat ziet er goed uit! Ik eet zelf eigenlijk nooit lasagne, maar dit ziet er wel gemakkelijk uit om te maken. Dat ga ik eens proberen!