Spicy gestoomd vispakketje

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hoe vaak per week eet jij vis? En wat is dan je favoriete vis? Een van mijn favorieten is nog steeds de good old zalm! Zalm is zo lekker veelzijdig en goed te combineren. Dit keer ging ik voor een spicy vispakketje waarbij je de vis stoomt in de folie. Dit heeft een aantal voordelen: het is gezond, want er komt geen olie aan te pas, de vis blijft heerlijk zacht en je groentes lekker knapperig! Bovendien door op deze manier de vis te stomen, trekken de smaken van de gember, kokosmelk en pepers extra goed in de vis. Bij dit gerecht eet je bijvoorbeeld gepofte zoete aardappel, quinoasalade of een groente salade.

Spicy gestoomd vispakketje

Spicy gestoomd vispakketje

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 1 cm verse gember (fijngesneden)
  • 1. rode peper (fijngesneden)
  • 1 jalapeño peper (fijngesneden)
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 bosui (fijngesneden)
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 rode paprika (in dunne reepjes gesneden)

Benodigdheden

  • 2 stukken aluminiumfolie
  • bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Leg de stukken aluminiumfolie op de bakplaat.
  3. Verdeel de paprikareepjes over de folie.
  4. Meng de kokosmelk met de bosui, gember en pepers en verdeel dit over de paprika.
  5. Leg de zalm op dit mengsel (met de huid naar beneden, als er nog huid op zit).
  6. Strooi peper en zout over de bovenkant van de zalm.
  7. Breng de lange zijdes van één pakketje naar elkaar en rol naar beneden. Vouw de punten naar binnen zodat het pakketje goed dicht zit.
  8. Herhaal met het andere pakketje en schuif de bakplaat met de pakketjes de oven in. Laat in circa 12 - 15 minuten garen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *