Spicy gestoomd vispakketje
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Hoe vaak per week eet jij vis? En wat is dan je favoriete vis? Een van mijn favorieten is nog steeds de good old zalm! Zalm is zo lekker veelzijdig en goed te combineren. Dit keer ging ik voor een spicy vispakketje waarbij je de vis stoomt in de folie. Dit heeft een aantal voordelen: het is gezond, want er komt geen olie aan te pas, de vis blijft heerlijk zacht en je groentes lekker knapperig! Bovendien door op deze manier de vis te stomen, trekken de smaken van de gember, kokosmelk en pepers extra goed in de vis. Bij dit gerecht eet je bijvoorbeeld gepofte zoete aardappel, quinoasalade of een groente salade.
Spicy gestoomd vispakketje
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 zalmfilets
- 1 cm verse gember (fijngesneden)
- 1. rode peper (fijngesneden)
- 1 jalapeño peper (fijngesneden)
- sap van 1 limoen
- 1 tl kokosbloesemsuiker
- 1 bosui (fijngesneden)
- 150 ml kokosmelk
- 1 rode paprika (in dunne reepjes gesneden)
Benodigdheden
- 2 stukken aluminiumfolie
- bakplaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Leg de stukken aluminiumfolie op de bakplaat.
- Verdeel de paprikareepjes over de folie.
- Meng de kokosmelk met de bosui, gember en pepers en verdeel dit over de paprika.
- Leg de zalm op dit mengsel (met de huid naar beneden, als er nog huid op zit).
- Strooi peper en zout over de bovenkant van de zalm.
- Breng de lange zijdes van één pakketje naar elkaar en rol naar beneden. Vouw de punten naar binnen zodat het pakketje goed dicht zit.
- Herhaal met het andere pakketje en schuif de bakplaat met de pakketjes de oven in. Laat in circa 12 - 15 minuten garen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 537 | Calorieën uit vetten 319 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 36g, Waarvan | 56% | |
Verzadigde vetzuren 18g | 91% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen