Spring rolls met gerookte zalm en avocado
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
'Nem cuốn', 'Bánh tráng cuốn', of 'Gỏi cuốn', oftewel spring rolls. Een lekker licht gerecht gemaakt van rijstvellen en gevuld met van alles. Als je de spring rolls bij een Vietnamees restaurant bestelt krijg je vaak een houder met rijstvellen, waar je de vellen ook vochtig in kunt maken en los alle toppings. Zo eet ik ze zelf ook het liefste: gewoon zelf gezellig aan tafel assembleren!
Vega spring rolls, spring rolls met kip en garnalen en zalm spring rolls
Ik maakte al eerder van die heerlijke Vietnamese spring rolls met kip en garnalen en vega spring rolls. Dit keer ging ik voor rijstvel loempia's met zalm. Gerookte (wilde) zalm. En dat is een geweldig goede combi met de avocado en komkommer. De cress die ik gebruikte zijn paarse radijskiemen en die zorgen voor een lekker pittige smaak én een prachtige paarse touch. Ziet er lekker kleurrijk uit toch? Om in te dippen kun je de dipsaus maken die ik maakte, of je kunt kiezen voor bijvoorbeeld chilisaus.
Niet-gefrituurd
Kende jij deze niet-gefrituurde Vietnamese loempia's al? En wat is jouw favoriete spring roll vulling? Ik ben benieuwd! Ook als je deze spring rolls zelf gaat maken, vind ik het superleuk om dat te horen!
Spring rolls met gerookte zalm en avocado
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 pak rijstvellen
- 100 gram gerookte (wilde) zalm
- 100 gram kiemen
- 1 avocado
- 1/2 komkommer
- 2 bosuien
- 1 winterpeen
- 3 takjes koriander
- 3 takjes munt
- saus:
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- sap van 1 limoen
- 1 cm verse gember (fijngehakt)
Benodigdheden
- grote kom met water
Instructies
- Maak de saus door de sesamolie, sojasaus, limoensap en gember te mengen.
- Snijd de komkommer en bospeen in lange, dunne reepjes.
- Snijd de bosui ook door de lengte, in lange dunne reepjes. Evenals de avocado.
- Leg een rijstvel in het water. Draai het rond en haal meteen weer ui het water.
- Leg het op een bord en leg wat kiemen op de onderste 1/3. Daar bovenop leg je en partje avocado, komkommer, bospeen en een stukje zalm. Rol een keer en vouw dan de zijkanten naar binnen. Leg wat munt- en korianderblaadjes op je spring roll en vouw vervolgens verder door.
- Herhaal totdat de vulling op is. Zoals gezegd kun je dit aan tafel doen, maar je kunt ook in de keuken de loempia's al maken.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 403 | Calorieën uit vetten 207 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 24g, Waarvan | 38% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 19% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 14g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ha die Judith,
Wat een fijne inspiratie doe ik weer op op je site! Dank daarvoor. Voor de verjaardag van een vriendin zocht ik iets leuks en makkelijks om mee te nemen. Dit gaat het worden en ik zal een foto maken als het klaar is. Heerlijk. Nu al zin in.
Hi Ellen, dat vind ik super leuk om te horen! Ben benieuwd naar je foto :-)!
Hoi, ik klop vaak een ei los met iets water, maak hier een luchtige (niet bruine!) omelet van, snij in dunne reepjes en vouw deze mee in de vulling.