Stamppot boerenkool

  • voor 3 personen
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Klassieker Hollandse pot dan dit wordt het waarschijnlijk niet: stamppot boerenkool. Soms als het echt koud is, heb ik zin in stamppot. Aangezien in de supermarkt de boerenkool in de aanbieding was, ging ik voor de boerenkoolstamppot. Ja, en dan heb je ineens 2 zakken boerenkool. Het werd dus deze klassieke stamppot en een boerenkool salade. Voor als je eens wat anders wil met boerenkool. Ik breng mijn stamppot altijd op smaak met nootmuskaat, flink wat zwarte peper en mosterd voor een fris-pittig accent. Probeer het eens!

Wij aten er een bakje zelfgemaakte appelmoes bij. Want dat vind ik toch stiekem eigenlijk wel een beetje horen bij stamppot.  Handige tip: maak een grote pan met appelmoes en vries de porties individueel in. Zo heb je altijd lekkere verse appelmoes bij de hand!

Nog meer stamppot recepten inspiratie nodig? Bekijk hier onze favoriete stamppot recepten.

Stamppot boerenkool

Stamppot boerenkool

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 800 gram kruimige aardappels
  • 400 gram gewassen en gesneden boerenkool (kant-en-klaar uit een zak bijvoorbeeld)
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 el roomboter
  • 1 el grove mosterd
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl zwarte peper
  • optioneel: (vegetarische) worst

Benodigdheden

  • grote kookpan
  • stamper

Instructies

  1. Schil de aardappels en snijd ze in kwarten.
  2. Kook de aardappels circa 20 minuten in een pan ruim kokend water.
  3. Intussen kun je bijvoorbeeld de worst al bakken of de appelmoes ontdooien.
  4. Giet de aardappels af.
  5. Voeg melk, boter, mosterd, peper en nootmuskaat toe en stamp tot een gladde aardappelpuree. Stamp vervolgens de boerenkool er doorheen.
  6. Serveer de boerenkoolstamppot met appelmoes en worst.

2 reacties op “Stamppot boerenkool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *