Stoofpotje met vis

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vanuit Marrakesh zijn we terugkomen met heel veel kruiden, waaronder flink wat saffraan. Waar het in Nederland peperduur is, was het daar relatief goedkoop. Relatief, want nog steeds betaal je voor een paar gram € 15,-, maar goed, je hebt echt maar een paar draadjes nodig. Ik wilde dan ook heel graag weer eens iets maken met de saffraan en besloot er een stoofpotje van te maken. De smaak van de saffraan komt heerlijk tot zijn recht bij de kabeljauw en garnalen!

Stoofpotje met vis

Stoofpotje met vis

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 150 gram jumbo garnalen
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 gram linzen (geweekt of uit blik)
  • 150 gram reuzebonen
  • 0.5 gram saffraan
  • 1 el platte peterselie (fijngesneden)
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. pan met een deksel, (bij voorkeur gietijzeren pan of andere zware pan die geschikt is om te stoven)

Instructies

  1. Zet de pan op middelhoog vuur en laat deze warm worden. Giet de olie in de pan en fruit de ui, totdat deze glazig wordt. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Blijf wel even roeren zodat het niet verbrandt.
  2. Voeg de saffraan, kabeljauw en garnalen toe en bak enkele minuten.
  3. Doe nu ook de overige ingrediënten erbij en laat een kwartiertje op een laag vuur pruttelen, met de deksel op de pan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *