Supersimpele venkel salade
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd5 minuten
Toen Jerôme jarig was vroeg ik hem of hij uit eten wilde of dat hij wilde dat ik voor hem Frans of Italiaans zou koken. Stiekem wist ik al wat hij ging kiezen: Frans. Dus maakte ik een diner klaar bestaande uit eend, hartige tarte tatin en deze makkelijke venkelsalade. Venkel is iets dat ik echt associeer met de Franse keuken, dus in het diner mocht een venkelgerecht niet missen! Het heeft van zichzelf al veel smaak, dus je hebt echt niet vel nodig voor een lekkere salade, slechts wat citroen, peper en eventueel wat kappertjes!
Supersimpele venkel salade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd5 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 knol venkel
- sap van 1 citroen
- 1/4 tl zwarte peper
- optioneel: kappertjes
Benodigdheden
- Mandoline of mes
- Kom
Instructies
- Snijd circa een halve centimeter van de onderkant van de venkel af.
- Snijd de venkel in hele dunne plakjes. Gebruik hiervoor alleen de 'bol'.
- Pers de citroen uit en meng dit door de venkel heen.
- Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat kappertjes.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 31 | Calorieën uit vetten 25 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 0g, Waarvan | 0% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 0% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen