Supersnelle wrap ‘pizza’ met ei
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Een gezonde variant op pizza's. Al eerder deelde ik de zogenaamde 'tortizza' (tortilla + pizza) en vandaag is het tijd voor een nieuwe variant. Een volkoren wrap belegd met paprika, tomaat en in het midden een lekker eitje.
Supersnelle wrap ‘pizza’ met ei
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 volkoren wraps
- 500 gram passata di pomodoro (in kleine blokjes gesneden)
- 300 gram trostomaten (in kleine blokjes gesneden)
- teentje knoflook (geperst)
- 2 paprika's
- 4 eieren
- 1 el paprikapoeder
- 1/8 tl chilipoeder
- scheutje olie
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
- koekenpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan.
- Fruit de knoflook en voeg de paprika en tomaat toe. Giet de passata erbij en laat circa 5 minuten inkoken op laag vuur.
- Leg de tortilla wraps op de bakplaat en bak circa 5 minuten.
- Verdeel het groentemengsel over de tortilla. Laat daarbij circa 2 centimeter vanaf de rand vrij.
- Maak in het midden een kuiltje en breek het ei hierin. Bak in circa 7 minuten gaar. Bak langer als je het ei harder wilt.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 493 | Calorieën uit vetten 148 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 17g, Waarvan | 26% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 20% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wat een goed idee! Dit ziet er heerlijk uit!
Dankjewel :-)!