Thaise basilicum biefstukreepjes met rijst

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

We gaan vandaag weer voor een lekker Aziatisch gerecht met rijst en dit keer biefstukreepjes. De biefstukreepjes kun je in de winkel als reepjes kopen of je kunt zelf een biefstuk in reepjes snijden. Met dit gerecht ben je supersnel klaar, dus laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Thaise basilicum verschilt van de basilicum die wij kennen, maar mocht je het nou niet kunnen vinden, gebruik dan reguliere basilicum! Wil je deze maaltijd extra gezond? Gebruik dan net als wij zilvervliesrijst, of ga voor zwarte rijst!

Thaise basilicum biefstukreepjes met rijst

Thaise basilicum biefstukreepjes met rijst

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram rundvleesreepjes
  • voor de kruidenpasta:
  • sap van 1 limoen
  • 1 sjalotje (fijngesnipperd)
  • 1 Adjuma peper (fijngesneden)
  • 1 tl vissaus
  • 1 el bruine suiker
  • 1/4 tl witte peper
  • 2 takjes (Thaise) basilicum (de blaadjes grof gesneden)
  • verder nodig:
  • 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 grote winterpeen (in blokjes gesneden)
  • 1 bosui (in dunne ringen gesneden)
  • scheutje olie
  • rijst voor erbij

Benodigdheden

  • wok

Instructies

  1. Meng de peper, vissaus, suiker, peper, Thaise basilicum blaadjes, sjalotje en limoensap en marineer hier de biefstukreepjes 10 minuten in.
  2. Kook intussen de rijst.
  3. Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de wok. Voeg de wortel toe en bak deze enkele minuten. Gooi de biefstukreepjes, inclusief kruidenpasta in de wok en bak deze enkele minuten, totdat de biefstuk gaar is. Voeg de paprikablokjes en bosui toe en bak nog circa 1 minuut.
  4. Serveer de Thaise basilicum biefstuk met rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *