Tomatenrisotto met truffel en gepofte tomaatjes
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Als je mijn blog al wat langer volgt, dan weet je dat risotto zo ongeveer het eerste gerecht was wat ik leerde maken. Mijn moeder was een weekendje weg en ik besloot voor mijn vader en broertje een Jamie Oliver recept te maken. Een risotto. Sindsdien staat er nog steeds regelmatig risotto op tafel, ahowel ik in de loop van de jaren gelukkig wel mijn skills wat heb gefinetuned ;-).
Risotto's
Voor de blog maakte ik al diverse verschillende risotto's. Zo was er de blauwe kaas-en-walnoten risotto, visrisotto en een venkel-paddenstoelen variant,om er maar een paar te noemen. Vandaag deel ik een geheel andere risotto met jullie: een tomatenrisotto met een vleugje truffel. Ik kreeg onlangs een kaaspakket met daarin onder meer truffel-risottorijst. Deze kun je kant-en-klaar kopen bij de speciaalzaak of je kunt gewoon wat verse truffel schaven en deze over je risotto heen strooien. De pesto die ik in dit recept gebruik, kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt hem ook heel simpel zelf maken.
Zelf deze tomatenrisotto maken
Ga je zelf aan de slag met dit heerlijk gerecht? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).
Tomatenrisotto met truffel en gepofte tomaatjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram risottorijst met truffel (of gewone risotto rijst en truffelschaafsel)
- 100 ml droge witte wijn
- 1 liter kokend water
- 1 vegetarisch bouillonblokje
- 400 gram tomatenblokjes
- 400 gram kleine trostomaatjes
- 3 el groene pesto
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas
- 1 sjalotje
- 1 el olijfolie
Benodigdheden
- diepe koekenpan of hapjespan
- ovenschaaltje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Snipper intussen het sjalotje.
- Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Fruit het sjalotje en voeg vervolgens de rijst toe. Bak de rijst circa 2 minuten en blus dan af met de witte wijn.
- Was intussen de trostomaten, doe ze in de ovenschaal en pof gedurende 20 minuten. Ga verder met de risotto
- Los het bouillonblokje op in het kokende water. Giet circa 200 ml van de bouillon bij de rijst. Laat dit op middelhoog vuur verdampen. Blijf met een houten spatel goed opscheppen zodat de risotto niet aanbrandt. Zodra het water is verdampt giet je er nieuwe water bij.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Schep goed om en giet weer bouillon bij het gerecht tot de bouillon op is.
- Roer de pesto door de risotto.
- Draai het vuur uit en roer nu de kaas door de risotto. Laat de risotto 5 minuten staan en serveer deze dan, samen met de tomaatjes uit de oven.
- Garneer met verse basilicum.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 403 | Calorieën uit vetten 124 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 13g, Waarvan | 20% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 15% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen