Tomatensalade met pit
- Door Judith Pagrach
- Frans, Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Hier zijn we tomaten grootverbruikers en tomaten zijn dan ook een van onze favoriete groentesoorten (of is het toch fruit?). In een frisse salsa, een lekkere tomatensalade als bijgerecht, een tomatensoep, of een pasta. Tomaat is erg veelzijdig. Dit keer gingen we voor de tomaat in de hoofdrol. De dressing klinkt misschien een beetje gek met die ansjovis erin, maar ik kan je verzekeren dat het erg lekker is. En eigenlijk is ansjovis in een dressing helemaal zo gek nog niet. Wist je dat de Caesar salad ook ansjovis in de dressing heeft?
Tomatensalade met pit
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 gram cherry tomaten
- 250 gram roma tomaten
- 1 sjalotje (fijngesneden)
- 1 el rode wijnazijn
- 2 hardgekookte eieren
- voor de vinaigrette:
- 4 ansjovis filets (fijngesneden)
- rasp van 1 citroen
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 el olijfolie
- garnering:
- platte peterselie
Benodigdheden
- koekenpan
Instructies
- Doe het sjalotje bij de rode wijnazijn en laat dit minstens 10 minuten intrekken.
- Zet een pan op middelhoog vuur en gier en wat olie in. Bak de citroenrasp, knoflook en ansjovis enkele minuten en haal deze vervolgens van het vuur om af te koelen.
- Intussen snijd je de tomaten in plakjes en leg je deze op het bord. Kook de eieren zodat ze nog een beetje zacht van binnen zijn.
- Meng het ansjovismengsel met een el olijfolie en giet dit over de tomaten heen.
- Giet vervolgens het ui-azijn mensgel over de tomaten en maak af met de eieren en platte peterselie.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 410 | Calorieën uit vetten 188 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 21g, Waarvan | 33% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 23% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik houd van dit soort recepten!! Super lekker en niet moeilijk.