Tomatensalade met pit

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hier zijn we tomaten grootverbruikers en tomaten zijn dan ook een van onze favoriete groentesoorten (of is het toch fruit?). In een frisse salsa, een lekkere tomatensalade als bijgerecht, een tomatensoep, of een pasta. Tomaat is erg veelzijdig. Dit keer gingen we voor de tomaat in de hoofdrol. De dressing klinkt misschien een beetje gek met die ansjovis erin, maar ik kan je verzekeren dat het erg lekker is. En eigenlijk is ansjovis in een dressing helemaal zo gek nog niet. Wist je dat de Caesar salad ook ansjovis in de dressing heeft?

Tomatensalade met pit

Tomatensalade met pit

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram cherry tomaten
  • 250 gram roma tomaten
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 hardgekookte eieren
  • voor de vinaigrette:
  • 4 ansjovis filets (fijngesneden)
  • rasp van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 el olijfolie
  • garnering:
  • platte peterselie

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Doe het sjalotje bij de rode wijnazijn en laat dit minstens 10 minuten intrekken.
  2. Zet een pan op middelhoog vuur en gier en wat olie in. Bak de citroenrasp, knoflook en ansjovis enkele minuten en haal deze vervolgens van het vuur om af te koelen.
  3. Intussen snijd je de tomaten in plakjes en leg je deze op het bord. Kook de eieren zodat ze nog een beetje zacht van binnen zijn.
  4. Meng het ansjovismengsel met een el olijfolie en giet dit over de tomaten heen.
  5. Giet vervolgens het ui-azijn mensgel over de tomaten en maak af met de eieren en platte peterselie.
Naar: Heirloom Tomato Salad with Anchovy dressing

Een reactie op “Tomatensalade met pit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *