Vegetarische ‘boeuf’ bourgignon met een heerlijk krokant korstje

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Vegetarische ‘boeuf’ bourgignon met een heerlijk krokant korstje

'Boeuf bourgignon' is een Frans gerecht van rundvlees ('boeuf') gestoofd in rode wijn met wintergroenten. Een echt typisch herfstgerecht! Zoals je weet houd ik er wel van om een klassieker in een modern jasje te stoppen. Toen ik het idee voor een boeuf bourgignon zag met een krokant korstje erop, een hartige cobbler, was ik meteen geïnspireerd. Ik besloot hem zonder vlees, maar met extra veel paddenstoelen te maken. De combinatie met de wortels, tijm, het krokante korstje en de rode wijn is fantastisch! En.... je weet meteen wat je met al die Sinterklaas wortels kunt doen ;-).

Ingrediënten

  • 150 gram
  • shiitake
  • 100 gram
  • oesterzwammen
  • 300 gram
  • wortel
  • (in plakjes)
  • 150 ml
  • rode wijn
  • 3 takjes
  • tijm
  • (enkel de blaadjes)
  • 1
  • ui
  • (gesnipperd)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • zwarte peper naar smaak
  • snufje
  • zout
  • scheutje
  • olijfolie
  • voor de bovenkant:
  • 185 gram
  • witte tarwebloem
  • 7 gram
  • bakpoeder
  • 50 gram
  • koude roomboter
  • 150 ml
  • melk
  • snufje
  • zout
  • 1 takje
  • tijm
  • (enkel de blaadjes)

Benodigdheden

  1. ovenvaste pan (bijvoorbeeld een gietijzeren koekenpan)

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet de olie in de pan. Fruit de ui en de knoflook.
  2. Voeg de wortel toe en bak deze enkele minuten.
  3. Doe de paddenstoelen, wijn, tijm, peper en zout erbij en laat circa 30 minuten op laag vuur sudderen
  4. Verwarm de oven voor op 180 C.
  5. Maak intussen het deeg door alle ingrediënten hiervoor te kneden tot een deeg. Het deeg is plakkerig, dus maak je daar geen zorgen over!
  6. Verdeel het deeg in circa 10 balletjes. Maak deze balletjes plat en leg ze als een patchwork over de groenten heen. Het is niet erg als je niet alles helemaal hebt afgedicht.
  7. Bak in ca. 25-30 minuten goudbruin.
6 mensen willen het maken
18 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Vegetarische ‘boeuf’ bourgignon met een heerlijk krokant korstje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *