Vegetarische zuurkooltaartjes

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heerlijke zuurkooltaartjes. Niet iedereen kan zuurkool waarderen. Ik wel en als kind was ik er al gek op. We aten vroeger thuis nooit zuurkool, maar soms, als ik bij mijn opa ging eten dan maakte hij zuurkool. Sinds ik daar zuurkool at, ben ik fan. Sowieso hou ik van een friszurige smaak, dus zuurkool is 'right up my alley'. Stamppot zuurkool, zuurkool ovenschotel of hotdogs met sauerkraut. Ik ben erbij. Vandaag maken we kleine hartige taartjes met zuurkool. Ziet er tof uit, smaakt fantastisch. Leuk als voorgerechtje of als hoofdgerecht met een soepje of salade.

Vegetarische zuurkooltaartjes met dadel

Toen ik het recept voor deze taartjes in de Allerhande zag, was ik meteen verkocht. Ik deed enkele kleine aanpassingen. Zo maakte ik de taartjes vegetarisch door de spekjes weg te laten en maakte ik het zelf nog af met een klein scheutje vijgen-balsamico azijn van foodelicious. Dat gaat heerlijk samen met de zoete dadels en de frisse zuurkool. Sowieso vind ik dat bij de zuurkool een zoete tegenhanger hoort om het helemaal in balans te houden. En heb je nog een taartje over? Dan neem je die gewoon lekker mee naar werk de volgende dag :-).

Vegetarische zuurkooltaartjes

Vegetarische zuurkooltaartjes

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 plakjes (roomboter)bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 100 gram crème fraîche
  • 250 gram zuurkool
  • 2 dadels (fijngesneden)
  • 70 gram geraspte oude kaas
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • 6 taartvormpjes (circa 8 cm diameter

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 C.
  2. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
  3. Laat de zuurkool goed uitlekken en dep nog een beetje na met een keukenrol.
  4. Snijd de zuurkool fijn.
  5. Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kaas er doorheen. Breng op smaak met zwarte peper. Meng de zuurkool er doorheen, samen met de fijngesneden dadels.
  6. Vet de vormpjes in. Bekleed de vormpjes met bladerdeeg en druk goed aan. Snijd het overtollige deeg af. Prik met een vork enkele gaatjes en bak de taartjes 5 minuten. Haal ze daarna uit de oven om ze te vullen.
  7. Vul de vormpjes met het mengsel en bak in circa 20-25 minuten gaar.
Heb je dit recept gemaakt? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *