Veggie: Clafoutis met cherry tomaten
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 2 personen
Normaal is clafoutis een Frans dessert dat lijkt op een vaste custard met kersen erin. Dit is echter een hartige versie met cherrytomaten. De inspiratie voor de tomaten clafoutis kreeg ik van het leuke Amerikaanse blog bakingbites.com.
Een erg fijn diner voor 2! Eet dit bijvoorbeeld met een salade of gewoon zo, als lunch.
Veggie: Clafoutis met cherry tomaten
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 g cherry tomaten
- 240 ml halfvolle melk
- 100 g hüttekäse
- 60 g tarwebloem
- 7 g bakpoeder (1 zakje)
- 3 eieren
- 2 el verse basilicum fijngesneden
- 1/2 tl grofgemalen zwarte peper
- snufje zout
Benodigdheden
- Ovenschaal 19 - 24 cm, ingevet
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Meng de bloem, bakpoeder, peper, zout, eieren en melk in een grote kom tot een glad beslag. Roer de hüttekäse en basilicum hier doorheen.
- Verspreid de tomaten over de bodem van de ovenschaal en giet hier het beslag overheen.
- Bak 15 minuten op 220 C. Verlaag nu de temperatuur naar 180 C en bak nog een minuut of 16- 20. De binnenkant moet zacht zijn, maar niet vloeibaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 352 | Calorieën uit vetten 116 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 13g, Waarvan | 20% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 26% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen