Vietnamese noodle salade
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Sinds een tijdje ben ik gek op de Vietnamese keuken! Het is vol van smaak en tegelijkertijd fris. Vaak vind je in de Vietnamese gerechten kruiden als munt en koriander en ook vaak vissaus. Een van mijn Vietnamese favorieten is nog altijd de springroll (rijstvel loempia), maar ook een lekker simpele Vietnamese salade gaat er bij mij wel in.
Vietnamese noodle salade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram rijstnoodles
- 1 komkommer (ontdaan van zaadlijsten en in dunne plakjes gesneden)
- 100 gram wortel (Julliene of in dunne linten gesneden)
- 1 blik mini mais
- 3 bosuien (in dunne ringen gesneden)
- voor de dressing:
- 1 el fijngesneden munt
- sap van 1 limoen
- 1/2 rode peper (in dunne ringen gesneden)
- 1 tl vissaus
- 1 el sojasaus
- 1 tl kokosbloesemsuiker
- voor de kip:
- 300 gram kipfilet (in blokjes)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 sjalotjes (fijngesneden)
- 1/2 rode peper (fijngesneden)
- 1 tl vissaus
- 1 tl sojasaus
Benodigdheden
- koekenpan
- kookpan (voor de noodles)
Instructies
- Meng de knoflook, sjalotjes, rode peper, vissaus en sojasaus en leg hier de kip in te marineren, in een aflsuitbaar bakje. Zet dit 15 minuten in de koelkast en ga intussen verder met de rest van de salade.
- Meng de ingrediënten voor de dressing en zet dit apart.
- Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking en spoel af met koud water.
- Leg de noodles in een kom en meng met de komkommer, wortel, bosuien en mais.
- Zet een koekenpan op hoog vuur en giet hier wat olie in. Bak de kip goudbruin en gaar en verdeel de kipstukjes over de salade.
- Maak af met de dressing.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 380 | Calorieën uit vetten 108 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 12g, Waarvan | 19% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 17% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen