Vis en courgette schotel
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten
Soms gooien we gewoon wat bij elkaar en ... hé, het blijkt reuze lekker! Zo ook deze keer. Jerome ging koken met restjes die we hadden. Zo hadden we nog twee visfilets in de vriezer liggen, een courgette en een rode peper. Het werd deze maaltijd met een beetje rijst. Want tja, dat hebben we ook altijd in huis aangezien ik altijd meteen de 5 kilo-zakken rijst koop :-).
Vis en courgette schotel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 visfilets bijvoorbeeld kabeljauw of een andere witvis
- 1 courgette (in kleine blokjes gesneden)
- 1 rode peper
- 1 citroen
- 3 el sojasaus
- 1 tl gemberpoeder
- scheutje olijfolie
- zwarte peper
- witte rijst om erbij te serveren
Benodigdheden
- koekenpan
Instructies
- Snijd de rode peper in dunne reepjes en verwijder desgewenst (een deel van) de zaadjes. Hou je van pittig? Laat de zaadjes dan zitten.
- Meng in een kom de courgetteblokjes, peper, sojasaus en gemberpoeder.
- Snijd de citroen in tweeën en pers een helft uit boven het courgette mengsel. De andere helft van de citroen snijd je in plakjes.
- Zet de pan op hoog vuur en giet er olie in. Leg de vis erin, strooi er wat zwarte peper overheen en bedek met citroenplakjes. Bak de vis op hoog vuur aan beide kanten bruin.
- Voeg aan het einde het courgette mengsel mee en bak dit 2 à 3 minuten mee.
- Serveer met witte rijst.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 517 | Calorieën uit vetten 81 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 7% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Super simpel en heel lekker, aanrader. Zonder soja saus is het ook goed.
Leuk om te horen Anna :-)