Wortels met chimichurrisaus en mozzarella

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Kijk eens hoe knus deze mooie regenboogwortels op het bord liggen! Regenboogwortels zijn verschillende kleuren wortels. Ze zijn nu volop verkrijgbaar, maar uiteraard kun je ook reguliere wortel gebruiken.

Vegetarische chimichurri

En alsof het nog niet genoeg kleur was, maakte ik er een groene chimichurri saus bij. Chimichurri is een saus op basis van peterselie die in Argentinië wordt gegeten in combinatie met dun gesneden biefstuk. Hij gaat echter ook perfect samen met de zachtboete wortels, romige mozzarella (voor de liefhebbers - burrata kan ook!) en pistachenootjes.⁠
Een heerlijk bijgerecht alhoewel de naam bijgerecht hem eigenlijk geen eer aandoet. Eet er bijvoorbeeld zoete aardappel frietjes of pastinaak frites bij.  ⁠

Wortels met chimichurrisaus en mozzarella

Wortels met chimichurrisaus en mozzarella

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 600 gram (regenboog)wortels
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • chimichurri:
  • 15 gram platte peterselie
  • 10 gram basilicum
  • 1 sjalotje
  • sap van 1 limoen
  • snufje zout
  • 1/4 tl chilivokken
  • verder nodig:
  • 1 bol biologische buffelmozzarella
  • handje ongezouten pistachenoten

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • hakmolen (optioneel)

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 C.
  2. Was de wortels goed en snijd indien nodig de bladeren aan de bovenkant weg.
  3. Leg de wortels in de ovenschaal. Meng de olie en de honing en sprenkel dit over de wortels.
  4. Zet de wortels 15-20 minuten in de oven. Maak intussen de saus.
  5. Indien je de hakmolen gebruikt: snijd dan de peterselie, basilicum en sjalotje grof en pulseer samen met de limoensap en een snufje zout. Roer handmatig de chilivlokken er doorheen. Indien je het met de hand snijdt: snijd dan de peterselie, basilicum en sjalot zo fijn mogelijk. Meng met zout, limoensap en chilivlokken.
  6. Haal de wortels uit de oven. Leg op een serveerschaal en giet de saus er overheen. Maak af met de bol mozzarella en grof gehakte nootjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *