Zalmkoekjes met ‘salsa verde’ (#nofoodwaste Challenge)
- voor 2 personen
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Een goede uitdaging ga ik nooit uit de weg. Toen ik werd benaderd om mee te doen met de FoodSaver Challenge in het kader van de strijd tegen voedselverspilling, zei ik dan ook meteen volmondig "ja". Niet alleen leuk, een uitdaging, maar ook nog eens 1 die heel hard nodig is. Want met zijn allen gooien we per jaar heel veel eten weg. En ja, ook ik maak me daar af en toe schuldig aan. Maar tegenwoordig probeer ik eerst alles uit de koelkast op te maken, neem ik vaker de restjes van de vorige avond mee naar werk als lunch en koop ik bijvoorbeeld ook vaak diepvriesgroenten. Met deze challenge worden tientallen Nederlandse en Vlaamse bloggers uitgedaagd om met 5 willekeurige ingrediënten iets lekkers op tafel te zetten. Je mag toevoegen wat je wilt, zolang er maar niets verloren gaat. Blogger Tirza van Foodbythirza bedacht voor mij de volgende 5 ingrediënten: Chinese kool, Zalm, Appel, Bieslook en Avocado. Met de zalm, de bieslook en de avocado was ik blij, maar de appel was toch een lastig verhaal. Want ja, hoe ga ik dat nou in combinatie met de rest verwerken? Ik kwam op het idee om zalmkoekjes te maken met de zalm, Chinese kool en bieslook en van de rest van de bieslook, de appel en de avocado een zoete dipsaus te maken. Een zeer geslaagd recept, al zeg ik het zelf ;-). Het leuke is dat er voor de zalmkoekjes slechts enkele extra ingrediënten nodig waren. Voor de saus waren er zelfs helemaal geen extra ingrediënten nodig. Overigens aten we er quinoa met spinazie bij. Ook restjes trouwens om maar meteen in het thema te blijven. Hebben jullie tips tegen voedselverspilling? Laat het weten in de comments!
Zalmkoekjes met ‘salsa verde’ (#nofoodwaste Challenge)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (ongeveer 160 gram)
- 1/4 Chinese kool
- 2 el hoisin saus
- 1 el maïzena
- 8 stengels bieslook
- scheutje olijfolie
- 4 el panko (Japans broodkruim)
- 1 avocado
- 1 appel
- 5 stengels bieslook
Benodigdheden
- staafmixer, hakmolen of blender
- koekenpan
- pan om in te blancheren
Instructies
- Pureer de appels, avocado en 5 stengels bieslook tot een salsa. Schep dit over in een kommetje.
- Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en kook 2 minuten in ruim water. Spoel af met koud water en druk er met een lepel wat vocht uit.
- Pureer de zalm en de bieslook en voeg hosin saus en maizena toe, samen met de kool.
- Vorm er met je handen 4 burgers van en bedek met panko.
- Giet wat olijfolie in de koekenpan en bak in 5 minuten aan beide kanten bruin.
- Serveer de zalmkoekjes met de salsa.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 499 | Calorieën uit vetten 271 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 31g, Waarvan | 48% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 27% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 16g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik ben erg onder de indruk van de creativiteit en inventiviteit waarmee je dit recept ‘ontworpen’ hebt! Ik denk dit het ontzettend lekker moet zijn.
HALLO SUNNY!
Mmmm klinkt alvast heerlijk! Zalm kan ik wel smaken.
Hoi Judith,
Wat klinkt dit recept heerlijk! Ik ben verzot op zalmkoekjes!
Fijn weekend!
Groetjes,
Virginie, A Spoonful of Happiness
Dankjewel Virginie :-)! En dat met restjes ;-)….
Voor mij iig een leuke eye opener, dus ik probeer nog vaker om met restjes te koken.