Zelf gezonde chocolade maken
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 12 personen
- Totale benodigde tijd1 uur en 15 minuten
Er zijn weinig mensen die niet van chocolade houden en, toegeven, hele pure chocolade is best gezond. Maar, het kan nog beter, en vooral, nog leuker! Ke kunt met dit recept je eigen gezonde chocolaatjes maken en daar heb je eigenlijk heel weinig voor nodig. Omdat het om de verhoudingen gaat, gebruik ik hier cups. Heb je geen 'officiële' cups? Dat maakt niet uit. Gebruik gewoon een beker, zolang de verhoudingen maar kloppen. Je hebt in ieder geval gelijke delen cacao en kokosolie nodig.
Zelf gezonde chocolade maken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd1 uur en 15 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 cup (gesmolten) kokosolie
- 1 cup cacaopoeder
- 3 el maple syrup honing of een andere zoetstof nar keuze
Benodigdheden
- 1 ijsblokjestray
- garde
Instructies
- Smelt de kokosolie in een pannetje en meet het vervolgens af tot een cup (je hebt dus een cup gesmolten kokosolie nodig).
- Giet het in een rvs kom.
- Meng met een garde de cacao door de kokosolie heen en voeg de zoetstof naar keuze toe.
- Giet de chocolade in de ijsblokjestray en zet het geheel een uur in de vriezer.
- Haal de chocolaatjes los en genieten maar :-)!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 189 | Calorieën uit vetten 154 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 19g, Waarvan | 29% | |
Verzadigde vetzuren 16g | 81% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Zo lekker, ik heb dit ook eens gemaakt! :)
Kun je ook een andere olie gebruiken dan kokosolie? Bijvoorbeeld koolzaad?
Hoi Judith, ik gebruik specifiek kokosolie omdat dit de eigenschap heeft dat het onder 20 C hard wordt. Dit zorgt er dus voor dat de chocolade stevig wordt in plaats van zacht blijft. Een andere olie gebruiken kan dus helaas niet.