Zelf marsepein maken
- voor 12 personen
- Totale benodigde tijd10 minuten

Jaaaa, hij is weer in het land..... ik heb het natuurlijk over de goedheiligman, Sinterklaas. Het gezelligste en misschien ook wel het lekkerste seizoen, ik bedoel pepernoten, (gevulde) speculaas en natuurlijk marsepein. De marsepein maak je in 5 minuten zelf na. Het enige wat je nodig hebt is suiker, amandelen en een keukenmachine om de noten fijn te malen. Voor de variatie kun je ook andere noten gebruiken, zoals pistachenoten. Wat mij betreft misschien nog wel lekkerder dan de 'klassieke' marsepein. Bovendien ziet het er ook wel leuk uit, een fris groen kleurtje.

Zelf marsepein maken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram poedersuiker
- 100 gram pistachenoten of amandelen
- 1 el water
- optioneel: cacao
Benodigdheden
keukenmachine / hakmolenInstructies
- Maal de noten helemaal fijn en doe dit mengsel in een grote kom.
- Meng hier met een lepel of spatel de suiker doorheen en vervolgens de water, zodat je een soort pasta krijgt.
- Blijf mengen totdat je een bal kunt vormen. Verdeel de marsepein in 12 gelijke delen en maak er bolletjes van.
- Rol ze eventueel door cacao om marsepeinen 'aardappeltjes' te creëren. Je kunt ze natuurlijk ook onderdompelen in pure chocolade.... yum :-)!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 78 | Calorieën uit vetten 32 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 4g, Waarvan | 6% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 2% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dit ga ik deze week dus sowieso maken! YUM.