Zoete aardappel paprika frittata
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Zoals je kon lezen hadden we na een vakantie in Portugal even behoefte aan wat vegetarische maaltijden. Het eten in Portugal was heerlijk, maar bestond wel veel uit vlees en vis. Tijd dus voor wat groenten! Een van mijn favorieten om veel groente in te verwerken is de frittata. Ik deelde al eerder de Mediterrane frittata met jullie met spinazie, feta en cherrytomaten. Voor deze nieuwe frittata gebruikte ik zoete aardappels, paprika en bosui. Ik bracht het op smaak met een klein beetje blauwe kaas, kurkuma en chilivlokken. Een lekker gezonde vega maaltijd die het ook prima als lunch doet! Uiteraard geldt ook weer dat je zelf kunt variëren. Gebruik wat je zelf lekker vindt en experimenteer!
Zoete aardappel paprika frittata
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 3 zoete aardappels
- 1 paprika
- 3 bosuien
- 6 eieren
- 75 ml melk
- 2 el blauwe kaas
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 1/4 tl chilivlokken
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- ovenvaste koekenpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
- Snijd de paprika in reepjes en de bosui in ringetjes. Gebruik zowel het wit als het groen van de bosui.
- Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan. Voeg de aardappel toe, samen met de kruiden (kurkumapoeder, paprikapoeder en chilivlokken). Draai het vuur lager.
- Blijf met een spatel goed omscheppen totdat de aardappel begint te verkleuren (minuut of 10). Voeg de bosui en paprika toe. Kluts het ei en voeg melk aan het ei toe. Giet dit over de groenten heen en bak enkele minuten op laag vuur.
- Strooi de kaas eroverheen en bak nog 5-10 minuten in de oven totdat het ei helemaal gestold is.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 497 | Calorieën uit vetten 205 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 23g, Waarvan | 35% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 42% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dit is een heel lekker recept! Van welk is jouw pan?
Dankjewel Jonna :-). Deze superfijne pan is van Lodge, echt een aanrader. Een van de 2 meest gebruikte pannen in mijn keuken!
lijkt me super lekker! Nog nooit gegeten!
Dat lijkt me heel erg lekker!
Yummie, bedankt voor dit recept! Ik hou van zoete aardappel en vooral als het als een frittata wordt bereid :-)