Zoete ravioli met pompoen
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd45 minuten
Foodie friend Culinessa en ik wilden een keertje samen koken. Zoals het dan twee foodies betaamt spring je helemaal uit de band. Dus, er stonden 3 typen ravioli op het menu en 2 krabvariaties. Het eerste recept uit deze serie is de zoete ravioli met pompoen, hazelnoten en chocolade.
Omdat je altijd ruimte hebt voor dessert!
Zoete ravioli met pompoen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 ml warm water
- 250 gram bloem
- 1 el olijfolie
- 200 gram pompoen (geschild en in stukken)
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 tl maple syrup
- 100 gram ricotta
- 25 gram hazelnoten (grof gehakt)
- 1 el chocolade in kleine stukjes + extra voor de chocoladesaus
- snufje zout
Benodigdheden
- 1 uitsteekvormpje
- deegroller
Instructies
- Maak een deeg door de bloem en het zout in een kom te mengen. Maak een kuiltje in het midden en voeg water en olijfolie toe. Kneed tot een deeg. Is het nog te nat? Voeg dan extra bloem toe. Het moet een stug deeg worden, dus zorg dat het niet te vochtig is.
- Meng de pompoen, speculaaskruiden, maple syrup en een snufje zout in een pannetje en kook dit op een middelhoog vuur. Als de pompoen gaar is prak je het met een vork en meng je de ricotta en hazelnoten er doorheen. wanneer het is afgekoeld meng je ook de chocolade er doorheen.
- Verdeel het deeg in 2 stukken.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol een van de stukken deeg uit totdat het ongeveer 3 mm dik is.
- Houd rekening met je vormpje bij het bepalen van de afstand tussen de ravioli. Met een lepel maak je 'dotjes' van het mengsel op het deeg zodat als je ze zo gaat uitsteken, het mengsel ongeveer in het midden van elke ravioli zit. Rol ook het andere stuk deeg uit en leg deze over de eerste laag en de vulling heen. Steek vormpjes uit en 'seal' de ravioli goed met een vork door deze rondom in de ravioli te drukken.
- Herhaal totdat je alle ravioli hebt uitgestoken en alle ravioli hebt geseald. Kook de ravioli circa 4 minuten in kokend water of totdat ze komen bovendrijven.
- Maak van de overgebleven chocolade een chocoladesaus door deze au-bain marie of in de magnetron te verwarmen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 373 | Calorieën uit vetten 107 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 12g, Waarvan | 18% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 17% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Klinkt heel lekker! Ik ben benieuwd naar wat jullie nog meer hebben gemaakt samen!
Mmmmm…ziet er echt lekker uit en het is eens wat anders dan pompoensoep :-)
Wat leuk om te horen, dankjewel :-). Pompoen is echt wel heel erg veelzijdig. Ik ben, mede daarom, groot fan van pompoen :-).