10x supergezonde smoothie recepten!

My Food Blog
10x supergezonde smoothie recepten!

Een smoothie is echt ideaal! Het is makkelijk te maken, gezond, lekker en snel. Je eet of drinkt het voor ontbijt of als tussendoortje. Wil je een meer verzadigd gevoel? Ga dan voor een smoothie bowl. Door het te eten in plaats van te drinken ben je er langer mee bezig en zullen je hersenen eerder aangeven voldaan te zijn.

Alle onderstaande recepten zijn te serveren als drinksmoothie of als bowl. Wist je trouwens dat een smoothie een perfecte manier is om fruit op te maken? Ook als je bijvoorbeeld bananen hebt die overrijp zijn, kun je ze heir voor gebruiken. Daarnaast gebruik ik zelf vaak een mix van diepvriesfruit en vers fruit. Zo heb je altijd een lekker koude smoothie en heb je altijd wel ingrediënten voor een lekkere fruit- of groentesmoothie.

Om jou te inspireren hieronder 10 van onze favoriete gezonde smoothie recepten:

Groene smoothie

De groene smoothie kun je met van alles maken. Zelf maak ik hem graag met een handje biologische spinazie (vers of diepvries), avocado, plantaardige melk, banaan en ananas. De banaan en ananas voeg ik toe om een beetje zoete smaak te creëren. Ben je al wat meer doorgewinterd? Dan kun je die achterwege laten en bijvoorbeeld bleekselderij en appel toevoegen. En wil je nog meer vitamines toevoegen? Voeg dan een schepje ‘greenjuice’ toe. Je kunt bijvoorbeeld green juice bestellen bij Orangefit bestellen.

Nog een groene smoothie

Weer gebruiken we als basis spinazie, maar je kunt deze ook heel goed combineren met sinaasappelsap. Het liefste vers geperst! Voeg bijvoorbeeld gember toe voor extra pit en vitamine C.

Ontbijtsmoothie met havermout, kersen en cacao

Ik noem dit een ontbijtsmoothie, want door de toevoeging van havermout is ‘ie lekker vullend en voedzaam. Cacao en kersen zijn een match made in heaven en laten je denken dat je een toetje aan het drinken bent in plaats van een gezond drankje. Tip: gebruik rauwe cacao.

Acai bowl

Een paar jaar geleden ontdekte ik de acai bes en met mij geloof ik de halve wereld. Van oorsprong komt dit besje uit Brazilië. Bij is paars en mega gezond. Je koopt de bessen in Nederland in poedervorm of uit de diepvries. Het zorgt voor een geweldige kleur en een geweldige anti-oxidantenboost!

Roze smoothie met biet

Wat een geweldige kleur heeft deze! En dat dankt ‘ie aan bietjes. Dat proef je vrijwel niet in een smoothie, maar zorgt wel voor een heerlijk gezond drankje. Voor een extra intense kleur voeg je gevriesdroogde frambozen toe.

Herfstige pompoensmoothie

Zeg je herfst, dan zeg je pompoen. Samen met o.a. kaneel is dat mega lekker in een smoothie. Voor het snelste en lekkerste resultaat gebruik je 100% pompoenpuree uit blik of pot. Kun je dat niet vinden? Dan kun je zelf pompoen stomen en pureren.

Tropische smoothie

Ticket to the tropics? Ga voor tropische smaken als kokosmelk, mango, passievrucht en limoen. Ik voeg altijd graag toch ook groenten toe aan mijn smoothie. De tip voor een groente die je niet ziet en niet proeft: bloemkool! Het handigste is om bloemkool ‘rijst’ uit het vriesvak te gebruiken. Altijd bij de hand en supermakkelijk te pureren.

Worteltaart smoothie

Nog een groente om in je smoothie te gebruiken: wortel. Combineer met kaneel of pumpkin spice kruiden, dadels, plantaardige melk en bijvoorbeeld gestoomde zoete aardappel.

Rood fruit smoothie

Deze is ideaal als het hartje zomer is, want dan is rood fruit volop in het seizoen. Denk aan aardbeien, rode bessen en frambozen. Extra groenten voeg je toe met bijvoorbeeld gekookte bietjes of bloemkoolrijst.

Blauwe bessen smoothie

Een te gekke kleur en een anti-oxidantenbommetje. Blauwe bessen zijn mega gezond en dus ook ideaal voor in je smoothie. Gebruik ze vers of uit de diepvries en combineer met bijvoorbeeld banaan, plantaardige melk en een handje biologische spinazie.

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete smoothie is en of je weleens smoothies maakt! Hier in huis zijn ze in ieder geval altijd een groot succes :-).

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *